Sute de persoane cer demisia lui Oprea, în faţa Guvernului

În jur de 300 de persoane au protestat în această după-amiază în faţa sediului Guvernului, cerând demisia sau demiterea ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, după moartea poliţistului Bogdan Gigină. Oamenii spun că au ieşit din nou în stradă, după protestul de duminică, pentru că sunt nemulţumiţi de explicaţiile date astăzi de vicepremierul Oprea, care le-ar subestima inteligenţa şi ar fi o insultă.
 
Protestatarii au scandat "Demisia", "Demnitari fără girofar", "Ruşine să vă fie", "Nu e Oprea la ciolan interesul naţional", "Oprea face crime, Ponta îl susţine", "Jos Oprea", "Jos Ponta", în faţa sediului Guvernului. Unii au afişat un banner cu textul: "Cerem demisia vestitului cuplu de plagiatori şi aroganţi Ponta - Oprea".
 
Printre participanţii la protest s-a aflat și preşedintele Sindicatului Pro Lex, Vasile Lincu. El a declarat că a venit să ceară din nou retragerea lui Oprea din funcţie. În opinia lui, această demisie ar fi "un act de normalitate, nu de curaj". Lincu este de părere că folosirea de coloane oficiale a devenit o practică şi trebuie stabilit, în acest caz, dacă a fost vorba de abuz în serviciu. El a mai arătat că este evident că vicepremierul a fost informat despre accident la momentul respectiv, pentru că o coloană oficială nu se opreşte niciodată la accident, decât dacă e implicat cineva din coloană.
 
Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex" i-a cerut, astăzi, viceprim-ministrului Oprea să dea dovadă de onoare şi să se retragă din viaţa publică, precizând că decesul poliţistului Bogdan Gigină este doar unul dintre efectele ordinelor nelegale date de şefii din Poliţie.
 
Şi duminică, mii de oameni au ieşit în stradă, în centrul Capitalei, pentru a cere demisia sau demiterea ministrului Oprea. Proteste similare au avut loc şi la Cluj-Napoca.
 
O petiţie online intitulată "Demisia, Oprea! Încetaţi abuzul de coloane oficiale!" şi iniţiată la două zile după accidentul în care a murit poliţistul Bogdan Gigină, care însoţea coloana oficială a vicepremierului, a adunat în patru zile aproape 16.000 de semnături.



Sursa foto: ziare.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicuşor Dan – „Acceptăm sau protestăm”

31 Jan 2017 1899

Klaus Iohannis Senatorul Gabriel Oprea are posibilitatea să demisioneze din Parlament pentru a „detensiona situația”

23 Sep 2016 1539

Proteste în marile orașe împotriva votului în cazul Oprea

22 Sep 2016 1927

UPDATE 3. „Cancerul care distruge țara” Protest împotriva lui Oprea la Bucureşti. Au spus „prezent” şi 100 de motociclişti

22 Sep 2016 2363

UPDATE 5 Cu „dedicaţie” de la constănţeni pentru Gabriel Oprea (galerie foto+video)

22 Sep 2016 4865

Poliţiştii din România se pregătesc de „protest”

21 Sep 2016 5513

Mâine are loc protestul „Oprea, este cercetat, vrem să fie judecat!”, în parcul Primăriei Constanța

21 Sep 2016 4137

Protest iniţiat pe Facebook împotriva votului în cazul lui Oprea

20 Sep 2016 1816

UPDATE 6. Peste 1.000 de persoane prezente Constanţa protestează din nou (galerie foto+video)

04 Nov 2015 3863

Mâine, zi de miting. PNL protestează împotriva lui Oprea

30 Oct 2015 2012

Încă un protest împotriva lui Gabriel Oprea

25 Oct 2015 2036