Stiri calde

Sute de persoane date dispărute depistate într-o săptămână de polițiști. Mai multe mandate europene de arestare puse în executare

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 466 de persoane, 64 de autovehicule, 30 de documente, care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
 
Potrivit Poliției Române, în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 22 - 29 decembrie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 290 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 18 mandate europene de arestare, au depistat 92 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 8 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 16 documente și au fost identificate 59 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
Totodată, 176 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 23 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 14 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar o persoană era semnalată dispărută de autorităţile române.
 
Partenerii din statele membre au identificat 5 autovehicule și 14 documente, căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cooperare între polițiștii români și partenerii din statele Schengen. Care au fost rezultatele

25 Nov 2018 290

Cooperare între polițiștii români și partenerii din statele Schengen. Care au fost rezultatele

11 Nov 2018 329

Sistemul de alarmare se modernizează. Constănţenii sunt rugaţi să nu intre în panică

06 Nov 2018 372

Cooperare între polițiștii români și partenerii din statele Schengen. Care au fost rezultatele

27 Oct 2018 334

Primăria achiziţionează servicii de mentenanţă pentru sistemul de alarmare a populaţiei

12 Oct 2018 254