SUV-urile, vedetele Salonului Auto de la Geneva

Supermaşinile şi SUV-urile vor străluci la ediţia din acest an a salonului auto de la Geneva alături de modelele de serie, pe fondul creşterii rapide a pieţei de vehicule SUV/crossover, relatează Automotive News.
   
Ferrari, Audi şi Aston Martin se află între bandurile care vor prezenta automobile sport de înaltă performanţă, în timp ce Renault, Honda, Hyundai şi Infiniti vin cu modele care ţintesc cumpărătorii de crossovere care cel mai probabil nu vor ieşi niciodată offroad.
 
Aston Matin va prezenta automobilul Vulcan, cu motor de 7 litri, V-12, de peste 800 de cai putere. Compania va construi numai 24 de astfel de supermaşini, care vor costa 2,8 milioane de dolari.
 
Audi va veni cu a doua generaţie a automobilului R8, versiune cu motor V10, cel mai puternic şi rapid bolid de serie al companiei, care poate accelera de la 0 la 100 de kilomettri pe oră în 3,2 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 330 km/h.
 
Modelul 488 GTB al Ferrari va înlocui 458 Italia, cel mai bine vândut model al brandului. Va fi al doilea model Ferrari după California T, dotat cu motor turbo. Automobilul 488 GTB este propulsat de un motor turbo V8 de 3,9 litri care generează 660 de cai putere, cu 99 mai mulţi decât 458 Italia. Automobilul poate accelera de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 3 secunde, iar viteza maximă este de 330 km/h.
 
BMW va lansa Gran Tourer serie 2, al doilea minivan al brandului, cu şapte locuri, destinat familiilor tinere. Vehiculul, mai lung decât minivanul compact Active Tourer serie 2, va intra în vânzare în Europa şi China în luna iunie.
 
Mercedes-Benz este prezent la Geneva cu Mercedes-Maybach Pullman şi maşina de curse Mercedes-AMG GT3. Maybach Pullman este destinat şoferilor bogaţi, având dotări precum interior de piele, patru scaune în partea din spate, poziţionate faţă în faţă, şi un geam despărţitor care poate deveni opac prin apăsarea unui butor.
 
The AMG GT3 este echipat cu un moto de 6,3 litri V8, folosit anterior la vehiculul SLS AMG GT3.
 

Grupul german Volkswagen va prezenta prototipul unui sedan cu patru uşi, asemănător unui coupe, care urmează să fie introdus în producţie cu scopul de a îmbunătăţi imaginea brandului şi a atrage clienţi de la producători concurenţi, precum Mercedes-Benz CLS.
 
De asemenea, VW va lansa a doua generaţie a minivanului compact Touran.

 
Sursa: mediafax.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.