Taifunul Haiyan a lăsat în urmă un adevărat dezastru

Taifunul Haiyan din Filipine, unul dintre cele mai mari pe care omenirea le-a văzut vreodată, a lăsat în urmă aproximativ 10 000 de morți, alte câteva mii de oameni dispăruți, case distruse, și copaci prăbușiți. 
  Străzile arată adevăratul dezastru, oamenii aleargă cu disperare, printre cadavre, să primească apă și mâncare. Ce a mai rămas prin magazine, a fost furat, iar grupuri de oameni agresivi atacă chiar și transporturile cu ajutoare umanitare venite din lumea întreagă.
   Insula Tacloban, una grav afectată de taifun, a început evacuarea oamenilor, care s-au luptat să prindă un loc în cele două avioane Filipine Air Force C-130. Numai forțele de ordine au reușit să calmeze mulțimea dornică să scape din iadul în care s-au pomenit. Însă doar câteva sute au reușit să se îmbarce, restul au rămas în ploaie. Mamele și-au ridicat copiii deasupra mulțimii, în speranța că vor fi lăsate să treacă.
     Oficial, au fost confirmate 1774 decese, dar autoritățile se tem că estimările anterioare de 10 000 de morți, s-ar putea adeveri.
      În sprijinul autorităților locale, care luptă pentru a face față dezastrului lăsat în urmă de Haiyan, Organizația Națiunilor Unite a declarat ca s-au acordat 25 milioane de dolari din fondurile de urgență și a fost lansat un nou apel pentru colectarea altor sume.
   Cei mai mulți locuitori și-a petrecut noaptea sub ploaia torențială, în ruinele caselor distruse, sau au dormit în corturile aduse de guvern. Medicii locali spus că e nevoie urgent de medicamente. Aceștia au acordat ajutor medical într-o hală a aeroportului, unde au tratat peste 1000 de oameni, majoritatea cu tăieturi, fracturi și vânătăi. Vaccinul antitetanos, absolut necesar în asemenea situații, un există. Multe alte țări, printre care Statele Unite, Japonia, Marea Britanie și Australia, au donat zeci de milioane de dolari. Organizația Națiunilor Unite a declarat că cei 25 de milioane de dolari vor fi folosiți pentru a procura medicamente, articolelor de uz casnic,  hrană și apă potabilă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.