Tânără care a născut gemeni prin cezariană, moartă în operaţie

O tânără de 24 de ani care a născut gemeni la Spitalul Judeţean Călăraşi a murit în timpul intervenţiei de cezariană, iar medicul care a făcut operaţia susţine că, probabil, decesul a fost cauzat de anestezie, doctorul anestezist, care ar fi rezident, încercând de şase ori să îi facă rahianestezie, informează Mediafax.

Familia tinerei susţine că femeia a mers la spitalul din Călăraşi pentru a naşte şi că, în primă fază, ea nu a putut fi băgată în sala de operaţie din cauză că încăperea fusese inundată după ce o conductă s-a spart. Ulterior, gravida a fost dusă pentru operaţie cezariană într-o altă sală, la un alt etaj din spital, iar după câteva zeci de minute asistentele au ieşit din sală cu copiii, gemeni, ulterior familia fiind anunţată despre decesul femeii, relatează Mediafax.

Familia tinerei spune că, la ieşirea din sala de operaţie, medicul obstetrician le-a spus că el şi-a „făcut treaba” şi că anestezistul este cel care va trebui să o trezească pe femeie.

Medicul ginecolog care a efectuat operaţia, Viorel Constantin, a declarat că „fără dubiu” femeia avea nevoie de cezariană şi că nu a trimis-o la un spital din Bucureşti din cauză că travaliul avansa rapid şi ar fi născut pe drum. El a spus că în timpul operaţiei femeia a făcut stop cardio-respirator.

Medicul a mai susţinut că, din punctul său de vedere, „operaţia a fost o reuşită, întrucât copiii sunt foarte bine” şi că nu se poate şti cauza decesului până la efectuarea necropsiei, dar că este posibil ca femeia să fi intrat în stop cardio-respirator în urma anesteziei. El a mai spus că a rugat-o pe colega sa anestezistă să nu facă anestezie generală, ci rahianestezie şi că aceasta, după şase încercări, nu a reuşit să facă rahianestezia, în cele din urmă intubând-o pe pacientă, notează Mediafax.

Medicul a mai spus că „nu este corect” să răspundă el „pentru ceea ce face altcineva” şi că nu are ce să îşi reproşeze.

Potrivit unor surse medicale, anestezistul este rezident şi nu avea dreptul de a interveni fără a fi asistat. Medicul care a operat pe tânără spune însă că nu a ştiut care este statutul doctorului cu care a lucrat.


Sursa: Mediafax

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.