Alertă naţională Ţânţarul-tigru, purtător a 20 de boli grave, a ajuns pe teritoriul României

 
Pericol pentru sănătatea populaţiei României. Ţânţarul-tigru, care poate transmite 20 de boli grave, a ajuns şi pe teritoriul ţării noastre. Este o consecinţă a căldurii extreme care a lovit România în ultimele săptămâni, spun specialiştii, potrivit România TV.

Biologii atrag atenţia că dacă temperaturile caniculare vor continua, ţara noastră s-ar putea confrunta cu o mare problemă din punct de vedere al sănătăţii şi anume invazia ţânţarilor tiger (invazia ţânţarilor - tigru).

Câteva exemplare au ajuns deja pe teritoriul ţării noastre, însă ne-am putea confrunta în perioada următoare cu o invazie.

Aceşti ţânţari vin din ţările tropicale şi sunt purtători de boli extrem de grave. Nu mai puţin de 20 de boli tropicale poate purta un ţânţar, şapte dintre ele fiind viruşi care provoacă maladii periculoase.

Specialiştii spun că un astfel de ţânţar poate transmite meningita de tip west nile, dar şi virusul denga. Acest virus poate provoca omului febră foarte mare şi poate duce chiar la deces dacă nu este tratată.

Cu toate acestea, în ţara noastră există în comerţ produse care pot proteja corpul uman de înţepătura şi transmiterea unor boli de la un astfel de ţânţar.




Sursa: România TV

Sursa foto: enational.ro

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Directorul DSP Constanţa confirmă primul caz de infectare cu virusul West Nile. Este transmis de țânțarul-tigru asiatic

30 Aug 2017 3366

O insectă de import ne ameninţă Ţânţarul-tigru a ajuns în Bucureşti!

04 Sep 2015 4040

În România a apărut țânţarul-tigru! Specialiştii spun că poate provoca maladii grave

17 Aug 2015 3398