Taxa auto 2012 este ilegală

Taxa auto instituită de Guvernul României în ianuarie 2012 contravine Articolului 110 al Tratatului de Funcţionare al Uniunii Europene, a decis Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Sunt discriminatorii taxele incasate in 2012 din cauza suspendarii din legea 9/2012 a platii taxelor pentru inmatriculare interne. Aceste taxe ar trebui restituite daca cetatenii care le-au platit vor deschide procese, informează hotnews.ro. În ceea ce priveste perioada ianuarie 2013 - martie 2014 (cand a fost introdus timbrul de poluare), Curtea a sublinat ca legea aplicata in acest interval aduce o modificare esentiala care inlatura discriminarea. Decizia Curtii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a fost data in cauzele conexate C-97/13 si C-214/13, avand ca obiect cereri de decizie preliminară formulate de Tribunalul Sibiu si de Curtea de Apel Bucuresti. Ea este obligatorie si se aplics tuturor litigiilor aflate pe fond.

Sursa: money.ro

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

rares hiriza

14 Feb, 2014 15:32

la Fel e cu toate taxele si timbru de mediu, de ce nu va luati de ministrul mediului ? nu este constitutional nuci timbru de mediu trebuie sa ne confirme curtea constitutionala europeana sa vedem ca avem dreptate noi cetateni,eu sunt pre mic si necunoscut dar asteptal de la televiziuni sa faca dreptate intr-o tara care ministri, deputati, si toti cei care nu conduc ne fura . NOROC CA AM INTRAT IN UNIUNEA EUROPEANA !!!! sper sa faceti dreptate cat puteti si in aceasta privinta .MULTUMESC

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.