Telefoanele Samsung Galaxy Note7, returnate. „O sumă de te doare inima”

Un total de 2.5 milioane de unităţi de Samsung Galaxy Note7 au fost livrate de către Samsung, înainte ca aceştia să anunţe, oficial, returnarea lor, după ce au avut loc peste 35 de cazuri în care bateria telefonului a explodat în timp ce telefonul se încarca, anunță yoda.ro.

Un asemenea pas nu are cum să nu aibă un impact financiar substanţial. Deși Samsung era la apogeu, succesul înregistrat de Galaxy S7, aducând valoarea acţiunilor la o cifra record, ceea ce a dus la cel mai mare profit trimestrial din ultimii 2 ani. În plus, Apple urmează să lanseze miercuri iPhone 7 şi iPhone 7 Plus.

Samsung nu avea însă de ales. Un accident grav ar fi însemnat un adevărat dezastru pentru companie. „Daunele potenţiale asupra reputaţiei sunt mult mai grave decât cele financiare", spune profesorul Chang Sea Jin, profesor la Universitatea Naţională din Singapore.

Întrebat câţi bani va cheltui compania pentru înlocuirea unităţilor, preşedintele diviziei de telefoane, DJ Koh, a răspuns simplu: „O sumă de te doare inima”. Analiştii estimează că această ar fi de aproximativ 1 miliard de dolari. Deşi suma este uriaşă, ea nu reprezintă totuşi decât sub 5% din profitul net aşteptat pentru anul acesta. De asemenea, o parte din sumă este posibil să fie acoperită de compania care a oferit bateriile cu probleme, mai scrie sursa precizată.

Citește și: Telefoanele Galaxy Note 7 ar putea fi retrase de pe piață

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Samsung Electronics România a început programul de înlocuire Galaxy Note7

21 Sep 2016 1966

Stocul de precomenzi Galaxy Note7, epuizat în România

26 Aug 2016 1894