Teodor Meleșcanu, întâlnire cu președintele Comitetului pentru afaceri externe din Camera Reprezentanților a Congresului SUA, Edward Randall Royce


Întâlnire importantă la sediul Ministerului Afacerilor externe. Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu a avut o întâlnire cu președintele Comitetului pentru afaceri externe din Camera Reprezentanților a Congresului SUA, Edward Randall Royce, în cadrul căreia a reafirmat angajament constant, ferm și responsabil al României față de Parteneriatul Strategic.
Întrevederea a prilejuit continuarea dialogului cu privire la temele aflate pe agenda Parteneriatului Strategic bilateral, pe care ministrul Teodor Meleșcanu și congressman-ul Royce l-au început în luna martie a acestui an, cu prilejul participării ministrului român la reuniunea reprezentanților Coaliției internaționale anti-Daesh de la Washington.
Interlocutorul a evidențiat nivelul foarte bun al cooperării bilaterale, în special în domeniul securității și apărării, precum și al comerțului și investițiilor, oferind ca exemplu proiectele Saber Guardian 2017 și Bucharest Business Conference din cadrul misiunii comerciale americane Trade Winds Southeast Europe din octombrie anul acesta, la care vor participa în jur de 200 de șefi de mari companii.
Ministrul român l-a asigurat pe congressman-ul american de angajamentul constant, ferm și responsabil al României față de relația de alianță și parteneriat strategic pe care le are cu Statele Unite ale Americii.
Cei doi oficiali au avut, de asemenea, un schimb de opinii care s-a concentrat pe situația din vecinătatea României, și oportunitățile de cooperare bilaterală pentru asigurarea stabilității și securității, inclusiv energetice, în această regiune. În context, șeful diplomației române a subliniat că România sprijină puternic relația transatlantică și rolul esențial pe care SUA îl joacă în asigurarea securității Europei. În încheiere, cei doi demnitari au convenit să lucreze împreună pentru găsirea unei modalități de realizare a obiectivului României de a fi inclusă în Programul Visa Waiver al SUA.​

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.