Stiri calde

Termenul de valabilitate al cardului național de sănătate a fost prelungit de la 5 ani la 7 ani

Termenul de valabilitate al cardului național de sănătate a fost prelungit de la 5 ani la 7 ani de la data emiterii, transmite Ministerul Sănătății.   

Potrivit unei informări a Ministerului Sănătății, la propunerea Ministerului Sănătății, în ședința de Guvern de astăzi a fost aprobată o Hotarâre de Guvern  prin care se prelungește, de la 5 la 7 ani, termenul de valabilitate al cardurilor naționale de sănătate emise până la data de 31 iulie 2018. De asemenea, pentru cardurile emise până la data de 31 decembrie 2012,  cei 7 ani de valabilitate se vor calcula începând cu data de 1 ianuarie 2013.
 
Astfel, prin prelungirea duratei de valabilitate a cardului până la data expirării valabilității certificatului digital necalificat emis de Autoritatea de Certificare a CNAS, se degrevează bugetul de stat pentru anul  2018 – 2019 cu cheltuielile aferente tipăririi unui număr de aproximativ 14,2 milioane carduri naționale de asigurări de sănătate, precum și a bugetului FNUASS de cheltuielile aferente distribuirii acestora.
 

”De asemenea, Hotarârea de Guvern aprobată astăzi de Executiv, prevede o nouă reglementare menită să  asigure un acces mai bun al pacienților la tratamente. Astfel, pentru unele medicamente prevăzute în Lista de medicamente care fac obiectul programelor naționale cu scop curativ și care necesită prescriere pe bază de protocol terapeutic, dar acesta nu a fost aprobat prin ordin al ministrului Sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, până la elaborarea şi aprobarea protocolului, în condiţiile legii, prescrierea se face cu respectarea indicaţiilor, dozelor şi contraindicaţiilor din rezumatul caracteristicilor produsului, în limita competenţei medicului prescriptor” - a transmis Ministerul Sănătății.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anunţ important făcut de Ministerul Sănătății cu privire la cardurile de sănătate

03 Jan 2019 3229

CNAS anunţă Valabilitatea cardurilor de sănătate a fost automat prelungită

07 Dec 2018 783

Termenul de valabilitate a cardurilor naționale de sănătate, a fost prelungit de la 5 la 7 ani

03 Aug 2018 413

Probleme cu cardul de sănătate! Pacienţii se plâng că nu funcţioneză sistemul

03 Aug 2018 699