Stiri calde

Țigări de contrabandă trecute peste frontieră cu o dronă. Polițiștii de frontieră au deschis o anchetă

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni, 500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Într-unul din cazuri, ţigările de contrabandă, ambalate în folie de culoare neagră, au fost trecute peste frontieră cu o dronă.
 
Potrivit Poliției de Frontieră, ieri, 05 septembrie a.c., în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care se auzea dinspre frontiera cu Ucraina.
 

”Lucrătorii noştri au monitorizat şi cercetat zona, identificând traseul aparatului de zbor. Astfel, în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Dabolț, județul Satu Mare, au fost descoperite trei colete ambalate în folie de culoare neagră, care conțineau țigări de proveniență ucraineană.
 
De asemenea, s-a luat măsura informării autorităților de frontieră din Ucraina despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.
 
În urma inventarierii celor trei colete a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 23.400 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.
 
În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun” - au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră. 

 
Azi dimineață, în jurul orei 02.30, lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au observat, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau, în spate, colete voluminoase spre interiorul țării.
 
Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.
 

”Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, colegii noștri au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se, înot, pe teritoriul statului vecin.
 
În cel mai scurt timp au fost anunțate despre caz autoritățile de frontieră ucrainene, iar în urma cercetării zonei au fost descoperite opt colete care conțineau cantitatea de 4.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 52.800 de lei.

 În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale” - au mai transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi cetățeni turci au încercat să intre ilegal în România. De necrezut la ce variantă au apelat. Unde au fost găsiți de polițiștii de frontieră (galerie foto)

15 Feb 2019 353

Percheziţii DNA la Căpitănia Zonală, Garda de Coastă şi Vamă Poliţişti şi vameşi, achitaţi şi condamnaţi. Azi, primul termen în apel

13 Feb 2019 1858

Mai mulți miniștri de interne, în vizită la Centrul Operațional al Poliției de Frontieră. Ce a declarat ministrul Carmen Dan

08 Feb 2019 445

Captură a polițiștilor de frontieră. Ce au descoperit într-un autoturism. Marfa și mașina au fost confiscate

07 Feb 2019 442

Transport ilegal de pește interceptat de polițiștii de frontieră constănțeni în localitatea Lipnița, județul Constanța (galerie foto)

07 Feb 2019 985

Ultimă oră! Italianul care se pretindea medic, depistat de poliţiştii de frontieră în timp ce ieşea din ţară

06 Feb 2019 468

Anunţ important de la Garda de Coastă cu privire la vignetele electronice emise pentru Bulgaria

05 Feb 2019 525

Constanţa. Sute de kilograme de peşte, descoperite într-o maşină de către poliţiştii de frontieră

04 Feb 2019 516

Captură la frontieră. Ce au găsit polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă în bagajele a doi pasageri sosiți din Turcia

31 Jan 2019 355

Procurorii Anticorupţie, anchetă de amploare în Portul Constanţa. Primele condamnări şi achitări

26 Jan 2019 1820

Judeţul Constanţa. Mii de pachete cu țigări de contrabandă, descoperite de polițiștii de frontieră (galerie foto)

21 Jan 2019 506

Cetățeni irakieni și sirieni, prinși în timp ce intenţionau să iasă ilegal din ţară, ascunşi în remorca unui TIR

07 Jan 2019 324

Pechete cu cocaină, descoperite de polițiștii de frontieră români. Unde erau ascunse

06 Jan 2019 425

Zeci de migranţi depistaţi de poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa

30 Dec 2018 388

Un polițist de frontieră a spulberat cu mașina un copil, în Ajunul Crăciunului

26 Dec 2018 530