Tineri bănuiţi de săvârşirea unor infracţiuni de înşelăciune, reținuți de polițiști. Ce au stabilit anchetatorii

În cursul zilei de miercuri, 13 iunie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut  doi tineri, de 16, respectiv 34 de ani, bănuiţi de săvârşirea unor infracţiuni de înşelăciune.
 
Potrivit Poliției Române, în perioada mai – iunie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 16 Poliţie au documentat activitatea infracţională a doi tineri cunoscuţi cu preocupări de natură infracţională, pe linia comiterii de înşelăciuni.
 
Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat faptul că bănuiţii postau  anunțuri pe site-uri de profil, în care specificau faptul că vând telefoane mobile de diferite mărci, apoi se întâlneau cu clienții și ofereau acestora spre vânzare aceste terminale mobile convingându-i că sunt originale, obținând  diverse sume.
 
În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, în sarcina acestora s-a reţinut săvârşirea a cinci infracţiuni:
-  La data de 28.01.2018, bănuiţii s-ar fi prezentat la punctul de lucru al unei societăţi din sectorul 4 şi în schimbul sumei de 2.500 lei ar fi lăsat în regim de amanet un telefon mobil, ca fiind original,  care ulterior s-a dovedit a fi contrafăcut.
 - Duminică, 20 mai a.c., în urma postării unui anunţ pe un site de vânzări, s-ar fi întâlnit cu un tânăr, în apropierea unui magazin din acelaşi sector, căruia cei doi i-ar fi vândut un telefon mobil care s-a dovedit ulterior a fi contrafăcut, în schimbul sumei de 1.400 lei și a unui alt telefon.
 - În seara de  24.05.2018, după ce au postat  un anunţ pe acelaşi  site, s-ar fi întâlnit  cu un bărbat în parcarea unei stații peco din sectorul 4, căreia i-ar fi vândut contra sumei de 1.550 lei un telefon mobil, care s-a dovedit ulterior a fi contrafăcut.
- La data de  29.05.2018,  prin aceeaşi   metodă   (postare a unui anunţ) s-ar fi întâlnit cu o femeie, în parcarea unei alte stații peco, aceasta achiziţionând de la cei doi un telefon mobil, în schimbul sumei de 1.600 lei, telefon care s-a dovedit ulterior a fi contrafăcut.
 - La începutul lunii iunie,  respectiv pe 9,  în urma anunţului  postat de cei doi, tot pe site-ul  menţionat anterior,  s-ar fi întâlnit cu partea vătămată în zona unei benzinării pe raza sectorului 4 şi i-ar fi vândut contra sumei de 990 lei un telefon mobil, care s-a dovedit ulterior a fi contrafăcut.

Astfel, la data de 13.06.2018, în urma unui complex de activităţi operative, polițiștii i-au reperat, blocat în trafic și ulterior condus la sediul subunităţii pentru audieri. De asemenea, au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară la adresele unde aceștia locuiesc, fiind găsite mai multe bunuri de interes pentru cauză.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, cu cei doi în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

 
Întreaga acţiune a beneficiat de sprijinul Unităţii Teritoriale de Analiza Informaţiilor şi Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
 

”Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” - au transmis polițiștii.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Femeie, reținută pentru înșelăciune – încasa avans pentru apartamente

19 Apr 2024 443

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, continuă să fie ținta deepfake-urilor

17 Apr 2024 581

Percheziții într-un dosar penal de înșelăciune și fals în declarații, în Constanța

16 Apr 2024 533

Atenție la aplicațiile descărcate pe telefonul mobil! Doi cetățeni străini reținuți pentru înșelăciuni. Cum acționau suspecții

06 Apr 2024 564

Dragostea de bani nu are vârstă - false măicuțe de până la 75 de ani, cercetate penal pentru escrocherii online (VIDEO)

03 Apr 2024 485

În Constanța Bărbat arestat pentru înșelăciune. Acesta ar fi obținut importante foloase materiale în numele unor societăți de construcții

29 Mar 2024 690

Atenție la apelurile telefonice primite! O nouă metodă de înșelăciune prin apeluri telefonice face victime

26 Mar 2024 1604

Florin Salam, reținut pentru 24 de ore pentru înșelăciune. Detalii din anchetă (VIDEO)

14 Mar 2024 973

Percheziții în mai multe județe, într-un dosar de înșelăciune și spălarea banilor Persoanele cercetate s-ar fi angajat să comercializeze cereale către o societate comercială din Constanța (FOTO)

06 Mar 2024 566

Percheziții efectuate în județul Constanța și alte nouă județe pentru înșelăciune și fals

04 Mar 2024 793

IGPR Un nou mod de înşelăciune pe aplicațiile mobile -„Apreciază postări pentru bani!”

11 Feb 2024 901

Atenție părinți! O nouă metodă de înșelăciune, pusă la cale de hackeri! Vocile copiilor clonate în 3 secunde

23 Dec 2023 1795

Știri Constanța Bărbat din Constanața, reținut într-un dosar de înșelăciune

12 Dec 2023 915

Atenție la mesajele primite pe rețele de socializare! O nouă înșelăciune, în mediul online (GALERIE FOTO)

11 Dec 2023 1717

Poliția Română Înșelăciune Romance fraud - Doctor in war zone

10 Dec 2023 790