Tirmagazin.ro Contracte suspecte la CNADNR, sub ministeriatul lui Dan Şova (documente)

Modalitatea frauduloasă prin care, sub ministeriatul lui Dan Șova, CNADNR le-a oferit unor firme monopolul asupra serviciilor juridice este în acest moment subiectul unei investigații a DNA.

Deși are pe ștatele de plată zeci de juriști, CNADNR plătește milioane de euro către niște case de avocatură care presează servicii la plata cu ora, scrie tirmagazin.ro.
 
Pentru niște simple opinii, case de avocatură ca SCA Rațiu&Rațiu, SCA Zamfirescu, Racoţi&Parteners sau Boştină&Asociaţii au încasat milioane de euro de la CNADNR. Culmea este că, în multe cazuri, opiniile erau făcute chiar de către angajații Direcției Juridice din CNADNR, iar casele de avocatură nu făceau decât să factureze și să încaseze.
 
Deși combinațiile erau "executate" de fostul ministru Șova, în CNADNR documentele erau semnate de către directorul general Narcis Neaga și pregătite sub supervizarea lui Mihai Radu Șaptefrați, directorul Direcției Juridice. Acesta din urmă a și fost scos din sistem cam în același timp cu Șova, după ce s-a aflat de înregistrările de la DNA în care apărea, mai spune sursa citată.
 
Într-o primă decizie, din 6 februarie 2014, semnată de Neaga, s-a transferat derularea contractelor subsecvente la acordurile-cadru de servicii de consultanţă exclusiv către Direcția Juridică, adică numai lui Șaptefrați.
 
Sursa: tirmagazin.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.