Stiri calde

Tone de tutun de contrabandă confiscate în două luni de poliţişti. Unde au avut loc percheziţiile

Zeci de milioane de țigarete și tone de tutun au fost indisponibilizate de Poliția Română, în urma acțiunilor desfășurate în lunile septembrie și octombrie.
 
Din dispoziția șefului Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu, structurile structurile centrale și teritoriale ale Poliției Române au intensificat acțiunile desfășurate pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii comise în domeniul traficului, prelucrării şi comerţului cu ţigarete, produse din tutun şi alte produse accizabile.
 
Acțiunile se defășoară în sistem integrat, în cadrul planului de acțiune ,,CONTRABANDA 2017, numai în lunile septembrie și octombrie fiind indisponibilizate zeci de milioane de țigarete și tone de tutun fără documente legale.
 
Într-unul dintre cazuri, la data de 25 septembrie a.c., polițiști din carul I.P.J. Buzău, sub coordonarea procurorilor Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, au efectuat 12 percheziții domiciliare pe raza judeţului Buzău, la persoane bănuite de deţinere, prelucrare şi comerţ ilegal cu ţigarete.
 
Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada mai - septembrie 2017, mai multe persoane de pe raza judeţului Buzău ar fi achiziționat tutun online ori direct de la vânzători, din care ar fi fabricat ţigarete.
 
În urma perchezițiilor au fost ridicate 190 de kilograme de tutun (frunze şi tutun mărunţit), utilaje de mărunţit şi cernut tutun, 23 de dispozitive manuale sau electrice de injectat tuburi, peste 96.000 de tuburi goale de ţigarete cu filtru şi peste 6.000 de ţigarete confecţionate artizanal.
 
Polițiștii au pus în aplicare 10 mandate de aducere.
 
Într-un alt caz, la data de 15 octombrie a.c., polițiștii din cadrul I.P.J. Mureș a pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară la locuinţele unor persoane bănuite de deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal şi comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.
 
Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2015-2017, mai multe persoane de pe raza judeţului Mureş ar fi deţinut în afara antrepozitului fiscal şi ar fi comercializat tutun de fumat, prin intermediul site-urilor de vânzări on-line, sustrăgându-se astfel de la plata accizelor datorate bugetului de stat.
 
În urma percheziţiilor au fost ridicate, în vederea confiscării,  aproximativ 2.400 kg. de tutun de fumat, produs care se afla în afara antrepozitului fiscal autorizat, 756 de ţigarete, o moară de mărunţit tutun folosită la mărunţirea foilor de tutun, precum şi o maşină de fabricat ţigarete. În baza probatoriului administrat, 5 persoane au fost reținute.
 
De asemenea, la data de 19 octombrie ac., polițiștii din cadrul I.P.J. Arad au depistat și ridicat 300.000 de pachete cu ţigarete, fără documente legale și un autotren cu  semiremorcă. De asemenea, a fost reținut un cetățean sârb, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.
 
Totodată, la data de 26 octombrie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bacău, cu sprijinul  Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au ridicat 700.000 de pachete de ţigarete, în urma a 56 de percheziții efectuate în Bucureşti și în Bacău, Ilfov, Covasna, Vrancea, Călăraşi, Teleorman, Dâmboviţa. 7 persoane au fost reținute, iar față de alte 12 a fost dispusă măsura controlului judiciar.
 
Activitățile desfășurate de Poliția Română la nivel național sunt parte integrantă a acțiunilor desfășurate la nivel internațional pentru verificarea legalității operațiunilor cu țigarete și produse din tutun.
 
Astfel, în perioada 12-15 octombrie ac., Poliția Română a acționat în acest domeniu, alături de poliții din celelalte state europene, în cadrul operațiunii Hansa & Hengist ce a fost inițiată de EUROPOL.
 
În urma a activităților desfășurate în acestă perioadă, în colaborare cu celelalte instituții cu atribuți în domeniu, au fost indisponibilizate 5.111.960 de țigarete, 1.300 de kilograme de tutun mărunțit, 1.000 de kilograme de tutun frunză, o moară de mărunțit tutun, precum și 3 mașini manuale destinate prelucrării tutunului și umplerii țigaretelor.
 
Activitățile desfășurate de Poliția Română pentru verificarea legalității operațiunilor cu tutun și prevenirea ilegalităților în acest domeniu, continuă și în perioada următoare.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții la locuințele unor suspecți de contrabandă cu țigări. Ce au găsit polițiștii în casele persoanelor vizate de cercetări

27 Dec 2018 424

Constanţa. Femeie şi bărbat, prinşi în timp ce încercau să vândă ilegal ţigări

17 Dec 2018 356

Descoperire impresionantă la frontieră. Ce au găsit polițiștii de frontieră în mașina unei femei care se întorcea din Bulgaria

12 Dec 2018 495

„Jaluzele albastre“, „bomboane“ ori „lăptic“ Aproximativ 20 de persoane, condamnate. Ce făceau ele în zona Gării CFR Constanţa

11 Dec 2018 428

Focuri de armă la frontiera cu Ucraina. Polițiștii de frontieră au făcut uz de armă pentru prinderea unor suspecți

09 Dec 2018 293

Percheziții la suspecți de contrabandă cu țigări. Ce au găsit polițiștii în locuințele persoanelor suspecte în dosar

09 Dec 2018 435

Zeci de percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracționale bănuită de contrabandă cu țigarete

05 Dec 2018 492

Poliția Locală Constanța. Țigări de contrabandă, indisponibilizate de agenți

28 Nov 2018 354

Percheziții pentru destructurarea a trei grupări infracţionale specializate în contrabanda cu ţigări

26 Nov 2018 416

Percheziții la locuințele unor suspecţi de contrabandă cu țigări. Ce au descoperit polițiștii constănţeni

23 Nov 2018 392

Razie printre comercianții de țigări de contrabandă din zona Gării CFR din Constanța. Ce au descoperit polițiștii locali

12 Nov 2018 441

Percheziții la locuința unui suspect de contrabandă cu țigări. Ce au descoperit polițiștii

12 Nov 2018 498

Focuri de armă pentru prinderea unor suspecți de contrabandă cu țigări. Ce au găsit polițiștii de frontieră în mașina suspecților

09 Nov 2018 407

Dosare penale, întocmite pentru contrabandă cu țigarete. Ce au descoperit polițiștii

22 Oct 2018 350

Mii de pachete de ţigări, confiscate de poliţiştii de frontieră

21 Oct 2018 359