Toni Greblă a încercat să vândă caprele pentru că era „într-o jenă financiară”

Fostul judecător al Curții Constituționale Toni Greblă ar fi încercat să vândă caprele pentru că se afla „într-o jenă financiară", rezultă din declarația unui martor care se regăsește în referatul procurorilor DNA cu propunerea de arestare la domiciliu, informează Agerpres.

Potrivit martorului, Toni Greblă dorea să vândă 50 de capre la un preț de 300 de euro pe bucată, sugerându-se că acestea sunt rasă deosebită și dau 4,5 litri lapte.

În document se arată că, în 13 februarie 2015, un avocat a fost contactat pentru încheierea unui contract de vânzare - cumpărare, implicat fiind judecătorul Toni Greblă, care a făcut demersuri pentru a înstrăina caprele către un cumpărător din Brașov, om de afaceri.

În referat se susține că, întrucât Greblă avea probleme judiciare, nu își dorea să apară în act, motiv pentru care el și Daniel Frunză căutau fiecare câte o persoană interpusă care să îi substituie atât ca vânzător, cât și în calitate de cumpărător, scrie Agerpres.

„Cred că, prin noiembrie 2014 (...), s-a întâlnit cu Toni Greblă la Hotel Radisson, acesta venind de la Curtea Constituțională, ocazie cu care i-a spus că vor merge la ferma din Corabia cu mașina unui prieten de-al său. Într-adevăr, la scurt timp, a sosit și un individ, Victor Dolghi, care s-a prezentat ca fiind un foarte bun prieten de-al lui Toni Greblă. Toți trei s-au deplasat la Corabia, unde era fosta cherhana, ajungând prin jurul orelor 21,00. Aici îi aștepta Frunză Dănuț. Frunză Dănuț nu cunoștea pe nimeni, a făcut prezentările, au stat la masă și au discutat puțin. După aceasta, s-au culcat și a doua zi dimineață au fost la ferma Agronova din localitatea Gura Padinii. (...) La circa o săptămână după această vizită, s-a reîntâlnit cu Toni Greblă și l-a întrebat dacă este dispus să vândă niște capre, lui și lui Dănuț Frunză. Toni Greblă a spus că este de acord să vândă niște capre de rasă străină, care dau 4,5 litri de lapte pe zi. Toni Greblă i-a spus că ține aceste capre într-o localitate de lângă Târgu-Jiu, fără a-i specifica locația", se arată în declarațiile date în cauză.

Conform relatărilor, Toni Greblă lăuda aceste capre, despre care spunea că produc lapte de calitate, gras, din care se face brânză, pe care o punea în cutii de 8 kg, din plastic și le vindea la diverși.

„Nu mai rețin exact, dar Toni Greblă spunea că un kilogram de brânză se vinde cu circa 20 lei. El i-a spus că aceste capre sunt aduse de afară, posibil să fi spus ceva de Spania sau Australia. I-a mai spus că prețul unei astfel de capre este în jur de 350 euro. După această discuție, s-a întâlnit cu Frunză Dănuț la Ghimbav, la fabrica lui, Losan, și i-a spus că Toni Greblă ar vinde niște capre, prezentându-i calitățile acestora, așa cum i le spusese Toni Greblă și cam ce profit ar putea lua pe ele. A privit lucrurile mai departe, în ideea că putea face și export cu această brânză. Frunză Dănuț, pentru că am insistat eu, a fost de acord să cumpărăm aceste capre, spunând că poate așa îl ajutăm financiar și pe Toni Greblă și noi oricum voiam să cumpărăm niște capre. Toni Greblă se văita tot timpul că este într-o jenă financiară. După discuția cu Frunză Dănuț, când el a fost de acord, de principiu, să cumpere caprele, a rămas ca eu să vorbesc cu Toni Greblă condițiile de achiziționare a caprelor. Una din probleme era legată de locul unde ducem caprele, Frunză Dănuț oscilând între Corabia sau la Râșnov, pe proprietatea personală", se mai spune în declarația redată în document.


Sursa: Agerpres

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Ce a declarat președintele AEP despre urnele de vot de la Constanța

08 Jun 2024 761

Președintele AEP, răpuns pentru Primăria Constanța „Fiecare secţie de votare trebuie să dispună de urne distincte pentru fiecare tip de scrutin“

08 Jun 2024 770

Fiecare alegător va primi cinci buletine de vot la alegerile din iunie

28 May 2024 833

„Alegerile trebuie să fie organizate impecabil“ Conducerea AEP, întâlnire cu instituţiile implicate în organizarea alegerilor europarlamentare din 9 iunie

19 Jan 2024 803

AEP a decis plata subvenției către PMP. Cum a reacționat Eugen Tomac?

05 Jul 2023 1237

Toni Greblă este noul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente

28 Mar 2023 1217

Demisie la vârful Ministerului Apărării Naţionale. Decizia a fost semnată de Ludovic Orban

08 Nov 2019 18162

Toni Greblă, achitat de judecătorii ÎCCJ. Decizia este definitivă

27 Jun 2019 1928

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a declarat că vor fi trimise la Cotroceni cazierul Olguţei Vasilescu şi cel al lui Mircea Drăghici

17 Jan 2019 2090

Decizie publicată în Monitorul Oficial. Toni Greblă, fost judecător la Curtea Constituţională, numit în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru

24 Sep 2018 1432

O nouă lovitură pentru DNA. Fost judecător CCR judecat pentru fapte de corupție, achitat de ÎCCJ

11 May 2018 2173

Finul lui Toni Greblă, reţinut în cazul percheziţiilor de ieri de la Constanţa

01 Apr 2016 2207

Rechizitoriu Toni Greblă, fost judecător la Curtea Constituţională, intervenţii la Primăria Constanţa? (document)

10 Sep 2015 3915

DNA Toni Greblă, trimis în judecată

09 Sep 2015 1948

Constantinescu, apărat la Constanţa de fostul avocat al lui Omar Hayssam şi al judecătorului constituţional Toni Greblă (rechizitorii)

09 Jul 2015 6068