UPDATE. Ar fi primit mită capsatoare, capse şi cordelină Toni Greblă, judecător în cadrul CCR, dus cu mandat la DNA

Toni Greblă, judecător din cadrul Curţii Constituţionale a României, a fost dus, cu puţin timp în urmă, cu mandat, la DNA, informează România TV.
 
Conform sursei citate, Toni Greblă este suspectat de trafic de influenţă. Acesta ar fi intervenit pentru mai mulţi funcţionari publici încă de pe vremea în care era senator al României, dar şi ulterior când a ajuns judecător la CCR.
 
De asemenea, Toni Greblă este suspectat că ar fi primit mită 57.000 de euro.

UPDATE, ora 09.25
Surse judiciare citate de România TV susţin că Toni Greblă ar fi primit 56.000 de euro de la afaceristul Ion Bîrcină, în schimbul unor intervenţii la funcţionari publici. Totodată, Greblă a folosit gratuit un telefon înregistrat pe firma aceluiaşi afacerist, de la care a primit gratuit bannere, capsatoare, capse, cordelină şi alte materiale pentru afişaj electoral în campania electorală pentru alegerile legislative. În plus, el a beneficiat de service şi asigurare pentru o maşină de lux înregistrată tot pe firma lui Bîrcină.

Ion Bîrcină va fi adus şi el la audieri la DNA, suspect de cumpărare de influenţă.

Potrivit anchetatorilor, "în perioada 2010 – 2015, numitul TONI GREBLĂ, aflat în exercitarea funcţiei de senator în Parlamentul României (până la data de 18.12.2013, când şi-a început mandatul de judecător la Curtea Constituţională) şi ulterior judecător la Curtea Constituţională, a pretins şi primit de la numitul BÎRCINĂ ION, cu titlu de foloase necuvenite, următoarele:

- în perioada 2010 – 2015, folosinţa gratuită, service-ul şi asigurarea pentru autoturismul marca BMW Serie 5 (înmatriculat succesiv pe SC HERMES COMIMPEX SRL, SC AGENA SYSTEMS SRL, SC ELECTRIC SERVICE ORIENT SRL şi SC ELECTRO CONSTRUCT SYSTEM S.R.L. – firme controlate de BÎRCINĂ ION), în echivalent de 56.070 euro;

- în perioada 2010 – 2015, folosinţa gratuită a postului telefonic înregistrat pe SC POWER PLUS SRL;


- în 02.11.2011, suma de 1.200 lei (echivalentul a două rochii de damă, cadou pentru soţia sa);

- în octombrie 2012, materiale electorale pentru campania electorală privind alegerile parlamentare: şase capsatoare, 150.000 de capse, 2/3 km de cordelină de 6 şi alte materiale, toate pentru lipirea a 20.000 de afişe şi alte materiale electorale".





Sursa foto: enational.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.