Toni Greblă rămâne în libertate

Fostul judecător al Curţii Constituţionale a României (CCR) Toni Greblă va fi cercetat în continuare în stare de libertate, după ce magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins contestația DNA. Decizia este definitivă.

Pe 11 martie, ÎCCJ a respins cererea DNA de arestare la domiciliu a lui Toni Greblă, însă DNA a făcut contestație, respinsă joi de un alt complet de la Curtea Supremă.

La sfârșitul procesului de joi, Toni Greblă a declarat, în legătură cu acuzația DNA că ar fi încercat să vândă 50 de capre, că aceasta este "o poveste" și nu există niciun argument rațional ca împotriva lui să fie luată o măsură preventivă.

Fostul judecător constituțional a fost reținut de procurori pe 10 martie, fiind acuzat de trafic de influență, în formă continuată, efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine și pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (2 infracțiuni), constituirea unui grup infracțional organizat (în forma constituirii și în vederea pregătirii infracțiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate).

Ulterior, DNA a cerut în instanță ca Toni Greblă să stea în arest la domiciliu, motivul invocat de procurori fiind faptul că el a încercat să vândă animale (capre) de la ferma sa din județul Gorj, deși primise interdicție de a efectua acte de comerț.


 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul judecător Toni Greblă, cercetat în stare de libertate

11 Mar 2015 1761