Topul rușinos al județelor corupte Constanța, pe locul 3

De cel puțin doi ani, România și administrația publică locală și centrală este paralizată după arestările pe bandă rulantă. De exemplu, ca o statistică, sunt  numai puțin de 31 de Consilii Județene, dintr-un total de 41, care au șefi cu probleme în justiție.Apoi, în cadrul majorității județelor aflate sub lupa DNA, regăsim și o puzderie de primari care sunt și ei clienți fideli ai procurorilor anticorupție.
 
PSnews.ro prezintă un top 5 al județelor devastate de flagelul corupției, unde șefii politici și administrativi ai județelor sau parlamentarii din respectivele zone sunt fie în arest preventiv, fie în arest la domiciliu, fie la un pas de a ajuns în spatele gratiilor.
 
Județul Neamț este printre cele mai zdruncinate de activitatea intensă a DNA. Primarul municipiului Piatra- Neamț, Gheorghe Ștefan, este în arest preventiv în megadosarul Microsoft, iar șeful județului, Culiță Tărâță a decedat, în urmă cu aproximativ o lună de zile. Elena Udrea, deputat al acestui județ este cea mai răsunătoare victimă a DNA, din ultima perioadă. Și fostul liberal, actualmente deputat PLR de Neamț, Dorinel Ursărescu, este printre clienții DNA.
 
Județul Bacău este și el fruntaș în ceea ce privește corupția și asaltul DNA. În județul Bacău, șeful CJ, Dragoș Benea, a fost ”umflat” de procurori în vara anului trecut, iar în luna august a fost pus sub control judiciar. Apoi, primarul din municipiul Bacău, Romeo Stavarache, după câteva luni de arest preventiv, iar ulterior pus în arest la domiciliu, și-a reluat chiar zilele trecute atribuțiile de primar, dar ancheta DNA continuă. Totuși, cel mai răsunător caz de corupție în care este implicat un politician băcăuan nu este nici cel al lui Dragoș Benea și nici al lui Romeo Stavarache. De departe, cel mai de notorietate caz de corupție este cel în care este implicat deputatul PSD de Bacău, Viorel Hrebenciuc. Acesta este arestat preventiv în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, unde prejudiciul ar fi de peste 300 de milioane de euro. Prin comparație, prejudiciile aduse de Benea sau Stavarache sunt niște mizilicuri. Ca o statistică, din cei 5 deputați PSD ai acestui județ, trei dintre aceștia sunt pe lista de ”clienți” ai DNA. Pe lângă Viorel Hrebenciuc, în ”catalogul” DNA îi mai regăsim pe Iulian Iancu și Lucian Șova. Aceștia au de dat explicații în fața procurorilor DNA în dosarul lui Toni Greblă.
 
Constanța, numită și ”Republica Mazăre/ Constantinescu”, este și el printre județele cu politicieni prezenți mai mult pe la sediile DNA, decât în slujba cetățenilor așa cum s-au angajat în 2012. De exemplu, numărul dosarelor de la DNA ale lui Radu Mazăre, primarul municipiului Constanța, este destul de greu de aflat, având în vedere că aproape în fiecare săptămână procurorii îi mai găsesc acestuia o problemă de ordin penal. Nicușor Constantinescu, șeful CJ, este deja veteran în relația cu procurorii DNA. Acesta este în prezent sub control judiciar și are interdicția de a comunica sau a lua legătura cu consilierii județenei. O întâmplare inedită, care derivă din situația în care se află Nicușor Contantienscu a avut loc la ședința de vineri, 13 februarie, a CJ Constanța. Deși era inițiatorul unui număr de 42 de hotărâri esta a fost nevoit să rămână în biroul său aflat la doi paşi de sala de şedinţă. Preşedintele CJ Constanţa are interdicţie, de la instanţă, să comunice cu consilierii judeţeni în dosarul subfinanţării Centrului Militar Zonal, în care este cercetat sub control judiciar. Și pentru că flagelul corupției este ceva care pare că se ia în Constanța și doi din senatori  județului, Mircea Banias (PC) și Gigi Chiru (PDL) sunt inculpați în diferite dosare instrumentate de DNA. Gigi Chiru este urmărit penal pentru o mită ”de doar”  1,5 milioane de euro, iar Mircea Banias este trimis în judecată, încă din 2012, într-un dosar legat de fapte de corupție în Portul Constanța.
 
Sursa: psnews.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.