Torţionarul Alexandru Vişinescu, condamnat la 20 de ani de închisoare

Torţionarul Alexandru Vişinescu, acuzat de tratamente neomenoase aplicate deţinuţilor în perioada în care a fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare şi degradat militar.
 
ComenteazaJudecătorii de la Curtea de Apel București au pronunțat, vineri, sentința în dosarul în care Alexandru Vișinescu, fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, este acuzat de tratamente neomenoase. Decizia nu este, însă, definitivă.

Pe 14 iulie, un procuror de la Parchetul General a cerut condamnarea lui Vișinescu la 25 de ani închisoare și degradarea militară. În ultimul cuvânt, Vișinescu a spus, cu voce tremurândă, că a fost corect și a muncit sincer.

"În condițiile de atunci, mi-am dovedit corectitudinea. Vă rog să apreciați sinceritatea mea. Am dovedit corectitudine. De asta m-au trimis la Râmnicu Sărat. Direcția Generală a Penitenciarelor trebuia să intervină. Am fost mult timp servitor", a declarat Vișinescu.

La acest ultim termen al procesului, procurorul de ședință a declarat că, în cazul lui Alexandru Vișinescu, ar trebui aplicată detenția pe viață, însă, cum acesta are peste 65 de ani, pedeapsa maximă prevăzută de legea penală este de 25 de ani.

Procurorul a explicat că pentru Alexandru Vișinescu legea penală mai favorabilă este vechiul Cod penal, respectiv infracțiunea de tratamente neomenoase, care are în noul Cod penal corespondent în infracțiunea de crime împotriva umanității.

Sursa: rtv.net
Sursa foto: adevarul.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Oficial de la Administrația Națională a Penitenciarelor. Torţionarul Alexandru Vişinescu s-a stins din viaţă

05 Nov 2018 2555

Astăzi are loc primul termen al apelului fostului torționar Vișinescu, la Instanța supremă

25 Nov 2015 2174