Stiri calde

Torționarul Alexandru Vișinescu, operat de urgență. Ce s-a întâmplat. Ce spun reprezentanții ANP

Alexandru Vişinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a fost operat de splenectomie la Spitalul "Bagdasar Arseni" în prezent aflându-se la Terapie Intensivă, conştient şi stabil, au declarat pentru AGERPRES surse medicale.
 

"Pacientul Vişinescu a fost internat de urgenţă pe data de 6 octombrie cu fracturi costale şi ruptură de splină. A fost operat de splenectomie, este în Terapie Intensivă, conştient şi stabil, dar nu se poate da un prognostic cert, având vârsta de 93 de ani", au afirmat sursele.

 
Se pare că acesta a căzut în penitenciar și a fost solicitată ambulanța pentru a fi preluat din unitatea de deținere.
 
Informația a fost confirmată de ANP, care a precizat că Alexandru Vișinescu nu a fost agresat ci a căzut în urma unei lipotimii.
 

”În scopul informării corecte a opiniei publice, cu privire situația înregistrată la Penitenciarul-Spital București-Jilava, sâmbătă, 06.10 a.c., în sensul solicitării sprijinului serviciului unic de urgență 112 și a transportării unei persoane private de libertate, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, la un spital din rețeaua sanitară publică, vă comunicăm:
 
Urmare verificărilor interne demarate la nivelul unității penitenciare sus-menționate, s-a stabilit faptul că evenimentul supus atenției publice s-a produs în urma unei căderi involuntare, rezultat al unui episod lipotimic, în contextul vârstei înaintate și a istoricului afecțiunilor cronice ale persoanei private de libertate, infirmându-se suspiciunile unei eventuale agresiuni” - au transmis reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor.

 
Pe 10 februarie 2017, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat Alexandru Vişinescu a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 20 de ani de închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii în legătură cu abuzurile exercitate asupra deţinuţilor politici.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Oficial de la Administrația Națională a Penitenciarelor. Torţionarul Alexandru Vişinescu s-a stins din viaţă

05 Nov 2018 1066

Torţionarul Alexandru Vişinescu, operat la Spitalul ''Bagdasar Arseni''. Care este diagnosticul

08 Oct 2018 928