Toate fructe importate vor fi controlate strict la frontieră

 
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, atrage atenția că, în cazul multor fructe ieftine, sunt utilizate substanţe chimice interzise în Uniunea Europeană.

Problema este că ele sunt identificate cu greu, din cauza legislaţiei privind controlul la frontieră, care prevede doar analize aleatorii. În 2013, zece tone de pere şi ardei kapia din Turcia, contaminate cu pesticide, au intrat în România şi în jur de 365 de kilograme de pere au ajuns atunci la comercializare.
 
De aceea, el a decis să introducă din nou controlul sistematic la frontieră, pentru a descoperi fructele şi legumele importate din ţări din afara comunităţii europene şi care ar putea avea reziduuri de pesticide.

Piaţa românească este plină de legume şi „fructe false” din import tratate cu radiaţii ionizante, care pot duce la obezitate, boli cardiovasculare, diabet de tip II până la cancer.

Radiaţiile ionizante se folosesc pentru a distruge embrionul, cum se întâmplă la cartof, la ceapă şi usturoi ca să nu mai încolţească, iar la fructe ca să distrugă microflora de suprafaţă şi să nu mai mucegăiască, la fel şi la carne. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ cumpără legume, fructe, citrice şi măsline. Iată câştigătorii contractelor! (document)

13 Feb 2019 2502

ANAF descinde în Portul Constanţa Sud-Agigea. Sunt vizate mai multe firme de import (galerie foto+video)

29 May 2018 2730

ANAF, verificări în Portul Constanţa

29 May 2018 2569

Revista presei locale

16 Oct 2017 2077

Perele, fructe care ajută foarte mult persoanele cu diabet zaharat

08 Mar 2017 7299

În februarie, am aflat de la cine a cumpărat Primăria Constanţa cadourile de Crăciun destinate elevilor (document)

18 Feb 2017 4695

„Atacul ministrului Agriculturii la legumele și fructele autohtone are menirea de a încuraja importurile”

23 Feb 2016 1775