Stiri calde

Traficanţi bulgari prinşi în timp ce transportau ilegal mai mulţi migranţi

Poliţiştii de frontieră au depistat 14 cetățeni irakieni, care au încercat să intre ilegal în ţară din Bulgaria cu ajutorul a cinci călăuze bulgare care, după ce i-au ajutat să treacă frontiera din Bulgaria, ar fi trebuit să îi transporte până în Germania.

Potrivit comunicatului oficial, cetăţenii irakieni au fost predaţi autorităţilor bulgare în vederea continuării cercetărilor, iar fata de călăuzele bulgare a fost emisa ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca in cursul zilei de azi sa fie prezentaţi in fata  judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 
 

În urma activităților informativ-operative, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanta – Postul de Poliție Albești, au documentat activitatea infracţională a cinci cetăţeni bulgari implicaţi în săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, care au facilitat trecerea peste frontiera a unui grup de migranţi în scopul de a-i ajuta să ajungă într-un stat din vestul Europei.


În data de 03.10.2017, în jurul orei 01.10, o echipă formată din lucrători ai Postului de Poliție Albești a informat poliţiştii de frontieră că în apropierea localităţii de frontieră Albești au identificat un grup de 14 persoane care se deplasa pe jos și care nu își justifică prezența în zonă. Imediat o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia a preluat persoanele reținute, iar cu ocazia cercetărilor efectuate a stabilit că grupul de persoane este format din cetățeni irakieni, trei bărbaţi, cinci femei şi 6 minori.

În acelaşi timp s-au extins cercetările, iar în zonă a fost identificat în trafic autoturismul marca Opel, model Zafira, înmatriculat în Bulgaria, în care se aflau patru cetățeni bulgari, cu vârste cuprinse între 31 și 42 de ani. De asemenea, pe raza municipiului Mangalia a mai fost identificat un microbuz marca Mercedes Sprinter, în interiorul căruia se afla un alt cetăţean bulgar, în vârstă de 28 ani. Având suspiciuni cu privire la scopul prezentei în zona şi întrucât se încadrau în profilul de risc, aceștia au fost conduși la sediul Grupului de Nave Mangalia pentru cercetări.

În timpul cercetărilor, cetăţenii irakieni au declarat că intenționau să ajungă în Germania şi că au trecut ilegal frontiera din R. Bulgaria peste frontiera verde cu ajutorul celor cinci cetăţeni bulgari. Grupul urma să fie preluat şi transportat cu cele doua autovehicule pana in apropierea frontierei de vest.

În cauză, poliţiştii de frontieră sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii irakieni, respectiv trafic de migranţi pentru cei 5 cetăţeni bulgari.

Conform Acordului de readmisie româno-bulgar, cetăţenii irakieni au fost predaţi autorităţilor bulgare în vederea continuării cercetărilor, autoturismele folosite in activitatea infracţională au fost ridicate în vederea confiscării, iar fata de călăuzele bulgare a fost emisa ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentaţi în faţa  judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cetățeni străini care încercau să iasă ilegal din România, depistați la frontieră. Unde au fost găsiți suspecții

12 Jul 2019 362

DIICOT Grup infracţional specializat în trafic de migranţi şi spălare de bani, destructurat de procurori

12 Jun 2019 498

Descoperire la Frontieră. Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un automarfar care transporta role textile

05 Jun 2019 492

Cetățeni din Siria și Irak prinși încercând să intre ilegal în România. Unde au fost găsiți suspecții (galerie foto)

07 May 2019 342

Descoperire la Frontieră. Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un microbuz ce transporta geamuri termopan

06 May 2019 411

Mai mulți migranți, depistați la frontieră încercând să intre ilegal în România. Incredibil unde au fost găsiți suspecții

22 Apr 2019 608

Alertă pe mare. Peste 100 de migranţi au deturnat o navă comercială care îi salvase

28 Mar 2019 1272

Patru bulgari condamnaţi definitiv la Constanţa

26 Mar 2019 511

Zeci de cetățeni străini au încercat să iasă ilegal din România. Unde au fost găsiți de polițiștii de frontieră

06 Mar 2019 451

Doi tineri prinși în timp ce intenționau să intre ilegal în România. Ce le-au spus polițiștilor de frontieră

24 Feb 2019 598

Doi cetățeni turci au încercat să intre ilagel în România. Ce le-au spus suspecții polițiștilor de frontieră

18 Feb 2019 551

Doi cetățeni turci au încercat să intre ilegal în România. De necrezut la ce variantă au apelat. Unde au fost găsiți de polițiștii de frontieră (galerie foto)

15 Feb 2019 497

România va prelua un număr de migranți blocați pe o navă în apele teritoriale italiene. Ce spun reprezentanții MAI

31 Jan 2019 412

Oficial de la MAE despre situația de criză generată de migranții ajunși în ultimele zile în Malta. Câți ar putea ajunge în România

08 Jan 2019 453

Cetățeni irakieni și sirieni, prinși în timp ce intenţionau să iasă ilegal din ţară, ascunşi în remorca unui TIR

07 Jan 2019 438