Stiri calde

Tragedie în lumea teatrului românesc. Cum se spune că ar fi murit actorul Marian Rădulescu


Marian Rădulescu, actor al Teatrului Excelsior, a decedat în urmă cu două zile. Anunţul a fost făcut de colegii săi pe pagina de Facebook a instituţiei. Se pare că acesta s-ar fi aruncat în gol de la etajul patru al blocului în care locuia.
 
Actor dedicat ce făcea publicul spectator să se identifice de fiecare dată cu personajele sale, Marian Rădulescu era cunoscut pentru participarea deosebită în piese ca „Prâslea cel voinic și merele de aur”, unde a interpretat cu success rolul fratelui mijlociu, regia Eduard Petru Jighirgiu, 2018, „Iluzia comică” de Pierre Corneille, regia Anca Ciuclaru, 2018 sau în „TimeAholics” de Bogdan Capșa, regia Anca Ciuclaru, 2017, unde a interpretat rolul lui Ghiţă.

De asemenea, putem aminti şi distribuţiile în „Vrăjitorul din Oz”, „Aventuri în Ținutul Florilor” sau
în „Degețica”, producţii ale Teatrului Excelsior Bucureşti.

Colegii de breaslă îi dedică câteva gânduri renumitului actor Marian Rădulescu:

„A plecat fulgerător dintre noi, lăsând în urmă nedumerire și durere. A fost un actor devotat Teatrului Excelsior și un coleg apropiat și generos pentru întreaga echipă a teatrului.

A făcut parte din trupa Teatrului Excelsior din anul 2001, când a absovit Universitatea Hyperion, Facultatea de Arte (Actorie), la clasa profesorilor Ion Lucian și Victor Radovici. Împreună cu o parte dintre colegii săi și-a urmat profesorii, formând un nucleu de tineri actori la Teatrul Excelsior, care s-a alăturat actorilor mai experimentați, membri fondatori ai teatrului.

În această perioadă au fost preluate pe scena Teatrului Excelsior spectacolele de absolvire ale acestei promoții, majoritatea în regia lui Victor Radovici, spectacole în care a jucat și Marian Rădulescu: „Cocoșelul neascultător” de Ion Lucian, „Fetița cu chibrituri, după H.C. Andersen, „Bădăranii de Carlo Goldoni”  și „O noapte furtunoasă”  de I.L. Caragiale. În următorii ani s-a integrat firesc în trupa teatrului, făcând parte din distribuția spectacolelor pentru copii, cum ar fi „Ninigra și Aligru” , după Nina Cassian, „Prostia omenească” , după Ion Creangă, „Ora veselă… cu tâlc”  de Ciprian Cojenel.

În 2011, la inaugurarea noului sediu al Teatrului Excelsior, Marian Rădulescu a jucat în cele două spectacole pregătite pentru acest eveniment: „Vrăjitorul din Oz” , după Lyman Frank Baum, și „Snoave cu măști”  de Ion Lucian. 

În ultimele stagiuni a avut roluri importante atât în spectacolele pentru copii (Șobol din „Degețica” , după H.C. Andersen, Fratele mijlociu în „Prâslea cel Voinic și merele de aur” , după Petre Ispirescu), cât și în spectacolele dedicate adolescenților („Călăul în Umbre” . Un studiu de Georgiana Barcan și Ilinca-Anamaria Prisăcariu, Ghiță din „TimeAholics”  de Bogdan Capșa, Geronte/Temnicer în „Iluzia comică”  de Pierre Corneille), fiind apreciat de tinerii regizori cu care a lucrat, dar și de tinerii spectatori.

Pentru cei care doresc să își ia rămas bun, trupul neînsuflețit va fi depus la Teatrul Excelsior, luni, 8 iulie, între orele 13:00-15:00. Înmormântarea va avea loc marți, 9 iulie, la Moreni.”

Echipa Teatrului Excelsior, locul unde actorul se dedica profund meseriei sale, își exprimă regretul și transmite condoleanțe familiei îndoliate.

Sursă foto: Facebook/ Teatrul Excelsior

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dan Rădulescu debutează sâmbătă pe banca tehnică a CS Medgidia

16 Mar 2019 562

Daniel Rădulescu, noul antrenor al CS Medgidia (galerie foto)

14 Mar 2019 1568

„Un om deosebit, suflet de artist” Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”, mesaj de doliu la decesul lui Victor-Ilie Rădulescu

17 Jan 2017 2257

UPDATE.Lista completă propusă de ALDE pentru CLM Constanţa

26 Apr 2016 2291

Învingători şi Luptători în competiţie Cătălin Rădulescu şi Emil Mioc, primii la tenis de masă

17 Mar 2015 1399

Adjunctul Poliţiei Transporturi Navale Hârşova Lacrimi şi regrete. Liviu Gabriel Bălosu a fost condus pe ultimul drum (galerie foto)

09 Jan 2015 3314

Înmormântare la Hârşova 300 de persoane îl conduc pe ultimul drum, astăzi, pe poliţistul Liviu Gabriel Bălosu

08 Jan 2015 1736

Minnie şi Hello Kitty, alături de Rebeca Alexandra Florea Nepoţica antrenorului Dan Rădulescu a fost botezată (galerie foto)

03 Sep 2014 3265

„Mi-au împlinit viaţa“ Antrenorul Dan Rădulescu, bunic pentru a doua oară (galerie foto)

09 Jul 2014 3609

Sunt sub lupa lui Iordănescu, Apolzan şi Ţicleanu Cinci antrenori din Constanţa şi-au depus CV-urile pentru postul de selecţioner

02 Jul 2014 1438

Afaceri pe bani grei la Constanţa Deputatul Cătălin Marian Rădulescu a fost trimis în judecată

19 Apr 2014 1126

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, ale cărui firme au fost percheziţionate azi de DNA, are contracte la Constanţa

17 Feb 2014 1551

Campionii de la CVM Tomis n-au avut probleme cu CSM Bucureşti

25 Nov 2013 889

„A lăsat în urmă valori şi a format caractere” Celebrul antrenor de volei Iulian Rădulescu a plecat să scoată campioană şi echipa îngerilor (galerie foto)

23 Nov 2013 1718

Înmormântarea lui Iulian Rădulescu Cortegiul funerar a plecat de la casa mortuară

22 Nov 2013 2156