Stiri calde

Tragedie. Unul dintre cei doi mineri surprinşi de surparea produsă în subteranul Minei Lupeni a murit

Unul dintre cei doi mineri surprinşi de surparea produsă miercuri în subteranul Minei Lupeni a murit, în ciuda eforturilor făcute de salvatorii mineri şi echipele de prim ajutor trimise la faţa locului, transmite Agerpres.ro. 
 

"Minerul, în vârstă de 42 de ani, a fost declarat decedat de medicul de medicină legală prezent la faţa locului", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Anemona Doda.

 
Cel de-al doilea miner nu a fost afectat de surpare, el fiind preluat de echipele de salvatori mineri şi condus spre suprafaţă unde i-a fost evaluată starea de sănătate.
 
Ancheta în cazul accidentului de muncă va fi efectuată de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara.
 

"Accidentul de muncă a avut loc într-un abataj cu banc subminat. Având în vederea gravitatea acestuia, ancheta va fi efectuată de ITM Hunedoara", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Sorin Istrate.

 
Bărbatul decedat în urma accidentului de muncă de la Mina Lupeni era angajat ca miner şef de schimb. În vârstă de 42 de ani, el avea o vechime în muncă de aproape 22 de ani, iar de 20 de ani lucra în subteran. Era căsătorit şi tatăl unei fetiţe de 14 ani.
 
Al doilea miner, în vârstă de 33 de ani, a fost scos la suprafaţă conştient şi cooperant, pe picioarele lui.
 
Conform unui comunicat de presă al Complexului Energetic Hunedoara, accidentul de muncă a avut loc în jurul orei 8.00, într-un abataj cu banc subminat din cadrul sectorului I producţie, unde o echipă de muncitori executa operaţiuni specifice pentru avansarea abatajului, când a fost surprinsă de surpare

Sursa: Agerpres.ro. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La Muzeul de Artă din Constanţa Expoziţie de minerale cu mesaj umanitar - Preţuiţi planeta pentru frumuseţile pe care le oferă! (galerie foto)

10 Aug 2018 841