Traian Băsescu a anunţat că sistemul antirachetă va fi operaţional în 2015

 Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi că, prin respectarea programului de dezvoltareşi operaţionalizare, în 2015 sistemul antirachetă va fi oeraţional.  Şeful statului a spus că şi-ar dori ca Summit-ul NATO din septembrie să constate progresele procesului de diminuare a noilor ameninţări de securitate.

 ”Ne-am dori ca Summit-ul NATO să constate şi să realizeze progrese în procesul de diminuare a noilor ameninţări de securitate, şi aici noi includem respectarea programului de dezvoltare şi operaţionalizare a capacităţilor antirachetă în România”, a declarat Traian Băsescu, înainte de plecarea la Reuniunea şefilor de stat din Europa Centrală şi de Est, care are loc în Polonia, scrie Mediafax.

Preşedintele a anunţat că în România evoluţiile sunt conform programului, iar sistemul antirachetă de pe teritoriul României, faza a doua a sistemului NATO, va fi funcţional în 2015.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Putin Elemente scutului antirachetă NATO au fost construite în România contra unei amenințări nucleare iraniene inexistente

18 Jun 2016 2328

Bogdan Aurescu Sistemul antirachetă de la Deveselu provoacă îngrijorare în Rusia

09 Dec 2014 1536