Transport în comun cu autobuze electrice

"Autorităţile publice locale, regiile autonome şi societăţile comerciale aflate în subordinea unităţilor administrativ-teritoriale vor achiziţionale mijloace de transport în comun acţionate electric într-o proporţie de minim 50% din necesarul de achiziţii viitoare'', prevederile fiind valabile și în cazul microbuzelor şi autobuzelor şcolare, potrivit Legii privind promovarea transportului ecologic.
Proiectul de lege extinde obligativitatea achiziţionării mijloacelor de transport ecologice şi în cazul societăţilor comerciale cu capital privat care derulează transport în comun pe traseele din municipii şi zonele metropolitane.''Societăţile comerciale cu capital privat care derulează transport în comun pe traseele din municipii şi zonele metropolitane vor asigura începând cu anul 2020 un parc auto acţionat electric în proporţie de minim 50%'', se menționează în proiect. Acesta ar urma să producă efecte începând cu anul următor celui în care va intra în vigoare, dacă va avea susținere parlamentară.
Menționăm că în vara acestui an, constănțenii au testat timp de cinci zile un autobus electric pe mai multe trasee din municipiul Constanța.  Directorul adjunct al RATC Constanţa, Dumitru Coiciu, preciza atunci că doar Consiliul Local va decide dacă ar merita achiziţionate şi când anume se va întâmpla acest lucru. Cu toate acestea, considera că, peste şapte - zece ani, pe cel puţin o linie de transport din municipiul Constanţa ar putea fi dotată cu autobuze electrice.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Au început probele autobuzelor electrice. Pe ce rute vor circula

29 Jun 2022 3801

Editorial Suntem prinși sub grămada de gunoi pe care nu o selectăm

05 Aug 2021 3591

Un autobuz cu pasageri a luat foc la Târgu Jiu (video)

20 Oct 2015 2174

RATC testează autobuze electrice, dar cumpără clasice Dumitru Coiciu - „Poate peste 10 ani, vom înfiinţa şi noi o linie verde“

10 Jun 2015 3011

RATC Constanţa Argumente pro şi contra autobuzului electric. "E fiabil, e bun, dar nu ni-l putem permite!"

09 Jun 2015 2149

Cinci zile de transport gratuit şi... electric RATC Constanţa testează, până luni, un autobuz electric de sute de mii de euro (galerie foto)

05 Jun 2015 3470

Autobuzul electric porneşte în teste din faţa Gării CFR Constanţa

04 Jun 2015 3592

ANUNŢ DE INTERES PUBLIC

03 Jun 2015 1173

Călătoriile sunt gratuite RATC testează pe străzile Constanţei un autobuz electric

03 Jun 2015 3912