Travel Leisure Topul celor mai frumoase sate din Europa

Revista Tavel+Pleasure a publicat topul celor mai frumoase 12 sate din Europa. De la Alpi la Marea Mediterană aceste sate conservate în timp, oferă o frumuseţe ce merită văzută. Principala regulă pe care trebuie să o respecte acestea este să ofere vizitatorilor imagini pitoreşti. Pe primul loc în listă se află:

Tellaro, Italia

Vârfurile stâncoase ale munţilor, drumurile dificile și un port minuscul au protejat satul de valul de turism care a înghițit alte litorale italiene. Un talmeș-balmeș de clădiri parcă agăţate de stânci oferă imagini unice . Este renumit datorită poeţilor Lord Byron și DH Lawrence, care au căutat inspirație în acest paradis mediteranean.

Bibury, Anglia

Regiune deluroasă de o frumusețe naturală remarcabilă, unul dintre satele cele mai frumoase ale Angliei, unde pajiștile verzi se învecineză cu căsuțele vechi din piatră, cu acoperișuri înclinate abrupt. Râul Coln, care intersectează satul, mișună de păstrăv, dar zona cea mai pitorească este Arlington Row, vile construit în secolul al 17-lea.

Hallstatt, Austria

Orăşelul situat între un lac curat și un munte impunător, care se ridica în mod dramatic de la marginea apei, atrage anual mii de turişti dornici să viziteze locuri unice. Mineritului de sare, datând de mii de ani, a adus profituri considerabile localităţii, care mai este cunoscută şi pentru cele mai frumoase clădiri acoperite cu iederă.

Folegandros, Grecia

Folegandros, este o insula în apropiere de Santorini, unde turiştii vor găsi străzi asfaltate în ardezie, clădiri albe decorate cu flori colorate, o biserică Biserică Ortodoxă Greacă, vopsită  cu un albastru stralucitor. Localitatea oferă o porțiune acoperită de plajă, cu valuri blânde, de culoarea smaraldului şi maluri pietroase, care bucură ochiul vizitatorului.

Colmar, Franța

Influențe franceze și germane s-au conservate bine în acest sat alsacian, unde găseşti  brutării locale ce vând cornuri și kugelhopf, dar şi restaurante care servesc mâncăruri sofisticate. O gamă largă de stiluri arhitecturale, de la gotic german la neo-baroc francez, pot fi observate în orașul vechi, care a scăpat neatins  în timpul primului război mondial. Localiatatea este cunoscută pentru frumusețea istorică a străduțelor sale pietruite, liniștite, împânzite cu case din lemn.

Reine, Norvegia

La nord de Cercul Arctic, Reine este un sat de pescari din arhipelagul Lofoten, o zonă  pustie cu  fiordurile și munții. Este cunoscut pentru cabinele pescarilor care au fost transformate în vile confortabile pentru vizitatori, cărora le se oferă acces direct la Marea Norvegiei.

Telč, Cehia

Un mic oraș în Moravia de Sud, cu case în stil baroc și renascentist, oferă peisaje deosebite pictorilor dornici să descopere locuri unice. Turiştii pot cumpăra diverse obiecte de la micile magazinele, iar serile şi le pot petrece în cafenele locale.


Albarracín, Spania

O fărâmă din Spania medievală s-a păstrat în interiorul zidurilor fortificate din acest sat, care este înconjurat de dealuri sterpe din regiunea centrală Aragon. Vizitatorii pot vedea turnuri de piatra si castele sau capele vechi. Deasupra tuturor este o catedrala construita in stil Mudejar cu detalii ornamentale specific artei islamice.

Pucisca, Croația


Turiştii care se încumetă să meargă până în mica aşezare, primesc drept recompensă imaginea unui sat tipic croat, cu vile din piatră albă, acoperișuri din teracotă, alei înguste pietruite, şi o atmosferă liniştitoare care îi face pe turişti să se întoarcă.

Cong, Irlanda

Este un sat pitoresc care travează frontiera dintre Mayo și Galway, o regiune de lacuri și pajiști verzi presărate cu oile care pasc. Cong are numeroase poduri de piatră, mai păstrează ruinele unei mănăstire medievală, dar și Castelul Ashford , o proprietate victoriană, care a fost transformat într-un hotel romanticde lux.

Gruyères, Elveția

Gruyères este renumit pentru brânza cu același nume, a cărei usoară, aromă de nucă este inconfundabilă. Dar puțini sunt familiarizați cu orașul în sine, un cătun medieval în valea superioară a râului Saane din vestul Elveției. O stradă largă, pavată cu piatră duce până la magnificul Castelul Gruyères 13-lea, cu fortificații impunătoare și vederi extraordinare din jur Alpilor.

Bled , Slovenia

Acest mic oraș alpin în nord-vestul Sloveniei, situat pe  malul lacului Bled, ale cărui ape albastre înconjoară o mică insulă cu o biserică barocă. După o plimbare de două ore în jurul lacului, vizitatorii pot face o excursie la castelul medieval ce oferă vederi panoramice la care vrei să te întorci.

Sursa: Travel+Leisure

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#scrieDobrogea Salvăm Edificiul Roman cu Mozaic sau... timpul mai are răbdare? (galerie foto)

01 Dec 2017 4355

Constanţa de odinioară Unii îşi fabrică istoria, noi ne lepădăm de ea! Povestea fără final a bisericuţelor de cretă (galerie foto)

20 Dec 2016 5040

Elevii ar putea primi gratuit o dată la trei luni pastă şi periuţe de dinţi

10 Jan 2016 1727