Stiri calde

UPDATE Trei constănţeni, reţinuţi pentru trafic de droguri de mare risc şi punerea în circulație de valori falsificate

La data de  02.06.2017 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Mustafa Salim, zis „Unchiu”, Popa Mădălin-Alexandru, zis „Cap” şi Mocanu Mihai-Adrian, pentru săvârşirea infracţiunilor de inițiere, constituire și sprijinire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc şi punerea în circulație de valori falsificate.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă  că  începând cu luna aprilie 2017, inculpatul Mustafa Salim împreună cu inculpații Popa Mădălin-Alexandru, Mocanu Mihai-Adrian şi alte persoane, au inițiat și constituit un grup infracțional organizat, structură care a subzistat până  în data de 01.06.2017 şi care a acţionat în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, de introducere în ţară de droguri de mare risc şi de punerea în circulaţie de valori falsificate.

Astfel, la începutul lunii aprilie 2017, liderul grupării, inculpatul Mustafa Salim, zis „Unchiu” a recrutat un tânăr, în scopul pregătirii acestuia în calitate de cărăuș de droguri de mare risc dinspre America de Sud către Europa. La grupul infracțional au aderat inculpaţii Popa Mădălin-Alexandru și Mocanu Mihai-Adrian, care, sub coordonarea liderului grupării au pus la dispoziție mijloace de comunicare și au ținut legătura cu cărăușul, finanțându-i deplasarea în afara țării.

Întrucât din cercetările efectuate a rezultat că tânărul cu rol de cărăuș a primit o cantitate de cocaină cu care, din America de Sud se îndrepta către Europa, cu sprijinul autorităților franceze, în seara zilei de 30.05.2017 s-a reușit prinderea acestuia, fiind găsită cantitatea de 707 grame cocaină.

Totodată,  în cauză s-a reţinut că, inculpaţii Popa Mădălin-Alexandru şi Mocanu Mihai-Adrian l-au însoțit permanent pe inculpatul Mustafa Salim  asigurându-i acestuia protecția pe timpul deplasărilor și asigurându-i transportul în diferite zone ale țării în scopul plasării de monedă euro falsificată.

În aceste condiții, la data de 01.06.2017, procurorii DIICOT-ST Constanța, împreună cu ofiţeri din cadrul B.C.C.O. Constanța au organizat prinderea în flagrant a inculpaţilor, fapt care s-a realizat în jurul orelor 17.00, în parcarea unui complex comercial din municipiul Constanța, ocazie cu care asupra acestora s-a găsit suma de 2000 euro - compusă din bancnote false de 20 de euro şi 50 de euro, pe care intenționau să le pună în circulaţie.

Ulterior, au fost puse în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară pe raza jud. Constanța și jud. Galați, fiind identificate și ridicate mijloace materiale de probă de interes pentru cauză.

Faţă de inculpaţii Mustafa Salim, Popa Mădălin-Alexandru şi Mocanu Mihai-Adrian,  Tribunalul Constanţa a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul B.C.C.O. Galați, I.P.J. Constanța , I.P.J. Galați precum şi  al Grupării Mobile de Jandarmi ”Tomis” Constanța.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

UPDATE 2: 

Doi dintre inculpați sunt din localitatea Baraganu, judeţul Constanţa, unul din Ovidiu și capul rețelei din Băneasa de Constanţa. Suspectul arestat în Franța este din Bărăganu și avea drogurile in stomac.Flagrantul pentru prinderea celor trei suspecţi a avut loc în zona fostului ICIL din municipiul Constanţa. În momentul prinderii aceştia aveau asupra lor suma de 2000 de euro în bancnote fasificate.

UPDATE 1

Ce spune Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa
 
Patru bărbați, membri ai unei grupări infracționale care se ocupa cu traficul de cocaină pe relația America de Sud – Europa și punerea în circulație de monedă euro falsificată, au fost depistați de polițiști. Trei dintre aceștia au fost surprinși în flagrant delict în timp ce dețineau 2.000 de euro în bancnote falsificate, iar al 4-lea a fost reținut în urma cooperării cu autoritățile franceze, asupra acestuia fiind descoperite 707 grame de cocaină.
 
La data de 1 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, împreună cu polițiștii Direcției Operațiuni Speciale, au surprins în flagrant delict trei persoane, pe raza municipiului Constanța, care dețineau 2.000 de euro în bancnote falsificate, care ar fi urmat să fie plasate în circuitul economic.
 
Ulterior, au fost puse în aplicare 5 mandate de percheziție la locuințele persoanelor în cauză, pe raza județelor Constanța și Galați, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri cu valoare probantă în cauză.
 
Cercetările în cauză au început la începutul lunii aprilie a.c. și îl vizau pe liderul grupării infracționale care ar fi recrutat o personă pentru a o pregăti drept cărăuș de droguri de mare risc, dinspre America de Sud către Europa.
 
La grupul infracțional ar fi aderat alți doi bărbați, care, sub coordonarea liderului grupării, ar fi pus la dispoziție mijloace de comunicare și ar fi ținut legătura cu cărăușul, finanțându-i deplasarea în afara țării. Concomitent, cei doi bărbați l-ar fi însoțit pe liderul grupării oferindu-i acestuia protecție pe timpul deplasărilor și asigurându-i transport în diferite zone ale țării în scopul plasării de monedă euro falsificată.
 
Întrucât din cercetările efectuate au rezultat indicii că persoana cu rol de cărăuș ar fi primit cocaină cu care venea din America de Sud spre Europa, cu sprijinul autorităților franceze, în seara zilei de 30 mai a.c., s-a reușit surpriderea acesteia în flagrant delict în timp ce avea asupra sa 707 grame de cocaină.
 
În cauză a fost începută umărirea penală faţă de membrii grupării pentru comiterea infracţiunilor de constituirea sau aderarea la un grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc şi punerea în circulație de valori falsificate.
 
Trei dintre bărbați au fost reținuți și prezentați Tribunalului Constanța care a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru fiecare, iar al 4 - lea membru a fost reținut de autoritățile franceze.
 
La activități au participat polițiști ai I.P.J. Constanța și I.P.J. Galați.
 
De asemenea, acțiunea a fost sprijinită de Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis Constanța.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la DIICOT Constanţa! Persoane bănuite de trafic de minori şi proxenetism, reţinute (document)

21 Jun 2018 1113

DIICOT Constanța. Cetăţean ceh, prins în flagrant în timp ce vindea droguri de mare risc în Portul Tomis (document)

13 Jun 2018 1211

Descinderi ale procurorilor în mai multe județe, printre care și Constanța. Zeci de suspecți vizați de ancheta DIICOT

16 May 2018 990

Peste 40 de percheziţii în Constanța, Medgidia, Năvodari și Cernavodă. Ce au descoperit procurorii. Final de anchetă

11 May 2018 3543

Percheziţii la Constanţa la suspecţi de trafic cu etnobotanice. Mai mulţi suspecţi au fost arestaţi preventiv

30 Mar 2018 1068

DIICOT Bucureşti, în parteneriat cu SRI Începe judecata într-un mega-dosar! Printre inculpaţi, cinci afacerişti din Constanţa

30 Mar 2018 2602

Trei afacerişti şi doi inspectori fiscali, trimişi în judecată de DIICOT Constanţa. Dosarul, amânat

28 Mar 2018 798

Zeci de percheziţii domiciliare în Constanţa, Medgidia, Năvodari şi Cernavodă. Cine rămâne în arest. Lista completă

14 Mar 2018 4968

Ședință secreta la Tribunalul Constanța. Iată cine a fost arestat

25 Feb 2018 1457

Mihaela Irina Roncea şi Cristina Nicole Gagoş, arestate

20 Feb 2018 958

Județul Constanța. Percheziții de amploare într-un dosar de trafic de droguri. Ce au descoperit procurorii DIICOT (galerie foto)

18 Jan 2018 3628

Droguri de 625 de milioane de euro, într-un depozit din Eforie Sud. Judecata s-a terminat. Când va avea loc pronunţarea

05 Jan 2018 2073

Cu armele la vedere! Luptători ai Structurilor Speciale din ANP vor înconjura azi Palatul de Justiţie din Constanţa

18 Dec 2017 2015

Cea mai mare captură de droguri din România! Judecătorii din Constanţa au luat o nouă decizie

11 Dec 2017 2531

Dosar cu prejudiciu de 180 de milioane de euro, la Tribunalul Constanţa. Cine sunt inculpaţii. Ce au decis judecătorii

14 Nov 2017 3330

Despăgubiri de ordinul zecilor de milioane Mai multe persoane au fost condamnate la peste 50 de ani de închisoare

09 Nov 2017 1781

Constanţa. Mascaţii de la DIICOT au făcut aproape 20 de percheziţii domiciliare. S-a lăsat cu trimiteri în judecată (document)

08 Nov 2017 2058

Judecătorii au admis trei acorduri de recunoaştere încheiate de procurorii DIICOT

20 Oct 2017 661

Cea mai mare captură de cocaină din România, descoperită la Eforie. Toţi inculpaţii rămân în arest

18 Oct 2017 1638

Mascați înarmați la Tribunalul Constanța. Echipe de luptători pentru paza martorilor (galerie foto+video)

13 Oct 2017 9842

Percheziții ale procurorilor DIICOT în județul Constanța într-un dosar de trafic de droguri. Doi suspecți au fost reținuți

12 Oct 2017 1316

Cocaină de peste 600 de milioane de euro în Eforie Sud. Martori audiaţi la Tribunalul Constanţa în condiţii de maximă siguranţă

05 Oct 2017 16287

Detalii din ancheta DIICOT Judecătorii explică de ce a fost condamnat un afacerist din Constanţa. Legături cu un mega dosar

26 Sep 2017 1953

30 de constănţeni, trimişi în judecată de procurorii DIICOT. Lista completă a inculpaţilor

19 Sep 2017 2230

Cea mai mare captură de cocaină din România Martori audiaţi la Tribunalul Constanţa. Desfăşurare impresionantă de forţe (galerie foto)

15 Sep 2017 8158

DIICOT Ploieşti, percheziţii în forţă la Constanţa Peste 100 de suspecţi. Procurorii au găsit un munte de bani

13 Sep 2017 2580

Andraş Schmidt şi Lucian Ion, condamnaţi. Au bătut palma cu procurorii DIICOT Constanţa

02 Sep 2017 1634

UPDATE. DIICOT Trei persoane bănuite că ar fi vândut droguri de mare risc în cluburile de fiţe din Mamaia

17 Aug 2017 2255

Zece persoane, menţinute în arest la cererea DIICOT Constanţa

12 Jul 2017 1403

Evaziune fiscală şi spălarea banilor Tribunalul Constanţa a admis acordul de recunoaştere încheiat de Mihale Ţigănică şi DIICOT - Structura Centrală

05 Jul 2017 2309

Şapte tineri, trimişi în judecată de procurorii DIICOT Constanţa

23 Jun 2017 3409

Percheziţii ale procurorilor DIICOT la Constanţa. Sunt vizaţi suspecţi de trafic de persoane. Unde acţionau suspecţii (video)

19 Jun 2017 6620

Percheziţii DIICOT în Constanţa Vijai, Babacu, Coco, Emi şi Negri au fost condamnaţi

16 Jun 2017 1321

Tânără, reţinută de procurorii DIICOT Constanţa pentru trafic de droguri de mare risc

06 Jun 2017 1751

Sentinţă definitivă în dosarul foştilor preşedinţi ai PP-DD Constanţa Mariana Ciuciuleacă - cinci ani. Nicolae Aldea - şase ani

24 May 2017 4162

Afaceri cu păr Zeci de percheziţii în mai multe judeţe. Vizată şi Constanţa.

26 Apr 2017 5511

20 de ani de puşcărie Sentinţă definitivă pentru cel care a furat două portofele din Policlinica cu Plată şi din Spitalul Judeţean Constanţa

22 Apr 2017 1043

Trimişi în judecată de DIICOT. Cine sunt. Scopul unor achiziţii fictive, decontarea nelegală de la CJAS Constanţa. Detalii

20 Apr 2017 2030

Captură-record de droguri în judeţul Constanţa! Judecătorii vor redeschide dosarul zilele următoare

17 Apr 2017 3116

Percheziţii DIICOT în Constanţa şi la Tulcea. Patru tineri, trimişi în judecată

14 Apr 2017 2664

UPDATE. 69 de percheziţii în opt judeţe, printre care şi Constanţa. Prejudiciu imens!

13 Apr 2017 1962

Decizii luate în urma percheziţiilor de amploare de la Constanţa. Câte persoane au fost arestate preventiv

13 Apr 2017 1859

UPDATE Oficial de la DIICOT referitor la percheziţiile din Constanţa, de pe străzile Avram Iancu, Sarmisegetuza şi Atelierelor (galerie foto)

12 Apr 2017 3815

UPDATE. Acţiune de amploare a procurorilor DIICOT Constanţa Mai multe persoane, arestate preventiv. Iată lista completă

06 Apr 2017 4157

UPDATE. Exclusiv O fostă profesoară de la Eminescu, un jandarm de la Gruparea Mobilă şi un polițist din IPJ, condamnaţi definitiv

29 Mar 2017 3761

Radu Emanuel Acsinciuc a bătut palma cu procurorii

08 Mar 2017 878

20 de ani de închisoare pentru bărbatul care a furat două portofele din Policlinica cu Plată şi din Spitalul Judeţean Constanţa

08 Mar 2017 1240

Iulian Dumitru Coşerea a fost arestat la cererea DIICOT Constanţa

02 Feb 2017 2077

Individ din Cernavodă, ridicat de procurorii DIICOT Constanța

31 Jan 2017 5456

Totul s-a decis la Constanţa! Începe judecata în dosarul celei mai mari capturi de cocaină din România (video)

28 Jan 2017 9318