Trei polițiști din Constanța au primit premiul „Polițistul anului ediția 2018“. Cine sunt cei care au primit distincția și pentru ce fapte s-au făcut remarcați

Ieri, în cadrul unei ceremonii desfășurate cu prilejul aniversării a 196 de ani de atestare documentară a Poliției Române, ministrul afacerilor interne, doamna Carmen Dan și inspectorul general al Poliției Române, chestor principal de poliţie Alexandru Cătălin Ioniță, au decernat premiile ,,POLIŢIST DE ONOARE AL ANULUI”, pentru anul 2017.
 
În cinstirea memoriei, cea mai înaltă distincție, ”Emblema de onoare” a Poliției Române, a revenit subinspectorului de poliție post-mortem SORIN CONSTANTIN VEZETEU, din cadrul Poliției Transporturi Feroviare Suceava, căzut la datorie, în anul 2017.
 
La împlinirea a 196 de ani de la atestarea documentară a Poliţiei Române, în semn de apreciere pentru onoarea, curajul, cinstea, devotamentul și dorința de a-i ajuta pe semeni, pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu, pentru rezultatele deosebite obţinute în activitate, în anul 2017, au fost acordate premiile „Poliţistul Anului” - ediţia 2018, pe cinci domenii specifice activităţii poliţieneşti.
 
Au fost decernate premii pentru categoriile Ordine şi Siguranţă Publică, Investigarea și Combaterea Criminalității, Combaterea Criminalităţii Organizate, Suport Operativ și  Suport Misiuni și Activități.
 
* * *
 
Câştigătorii premiului „Poliţistul de Onoare al Anului” la categoria ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ au fost desemnați agent principal de poliție CIOBOTARIU DRAGOȘ, din cadrul  Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și agent principal de poliție MIHAI TUDOR ALEXANDRU, din cadrul aceleași unități de poliție. Poliţiștii au intervenit, în urma unei sesizări prin 112, prin care se anunța că un autoturism se află în albia râului Putna. Aceștia au identificat mașina răsturnată, din care au scos o femeie care era pe cale să se înece.
 
De asemenea, la aceeași categorie, au fost desemnați drept câștigători agent șef principal de poliție ARMEANU VALENTIN și agent șef principal de poliție MALANCĂ RADU GEORGE DANIEL, ambii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi  Constanța. Cei doi polițiști au intervenit și au salvat o femeie din apele Canalului Dunăre - Marea Neagră.
 
* * *
 

Câştigătorii premiului „Poliţistul de Onoare al Anului” la categoria  INVESTIGAREA ȘI COMBATEREA CRIMINALITĂȚII sunt:
 
comisar - șef de poliție ALEXANDRU RĂZVAN, din cadrul Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române. Polițistul a cooperat cu autoritățile judiciare din străinătate, iar în urma investigațiilor, s-a reușit identificarea și arestarea, pe teritoriul altor state, a mai multor persoane căutate pentru săvârșirea de infracțiuni grave (una dintre aceste persoane făcea parte din lista EUROPOL a celor mai căutați infractori).

 
inspector de poliție LUCA GEORGIAN ALEXANDRU, din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice a I.G.P.R.. Acesta a contribuit semnificativ la rezultatele obținute de structura din care face parte și a participat activ în cadrul unor anchete complexe. Amintim operațiunea „Diplome de licență fără studii”, în care au fost efectuate aproximativ 100 de percheziții, au fost audiate peste 200 de persoane și au fost confiscate sume importante de bani.
 
La categoria INVESTIGAREA ȘI COMBATEREA CRIMINALITĂȚII, ”Placheta de onoare a Poliției Române” a fost decernată:
 
Serviciul Grupuri Infracționale Violente – din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Colectivul s-a remarcat prin soluționarea unor dosare complexe. Activitățile desfășurate au condus la destructurarea unor grupuri infracţionale.
 
Biroul de Investigații Complexe din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Poliției Capitalei. Principalele rezultate obţinute s-au concretizat în soluționarea a peste 80 de dosare penale. În cauze, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de 30 de milioane de euro.
 
* * *
 
Câştigătorul premiului „Poliţistul de Onoare al Anului” la categoria COMBATEREA CRIMINALITĂȚII ORGANIZATE a fost desemnat lui comisar-șef de poliție PÂRVAN RUS RADU CIPRIAN, din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime. Polițistul a investigat activitatea unui grup infracțional, care a încercat introducerea în țară, prin Portul Constanța, a unui container în care au fost identificate 14 milioane de țigarete de contrabandă, în valoare de aproximativ 2,8 milioane de euro.
 
La categoria COMBATEREA CRIMINALITĂȚII ORGANIZATE, ”Placheta de onoare a Poliției Române” a fost acordată Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești. Acest serviciu s-a evidențiat prin destructurarea a 4 grupuri infracționale organizate, care aveau drept scop exploatarea sexuală a 80 de tinere în Marea Britanie, Elveția, Germania, Cehia, Belgia și Spania. În urma cooperării cu structurile judiciare din celelalte state, s-a reușit probarea activității infracționale a 50 de persoane și au fost dispuse măsuri asigurătorii de peste 2 milioane de euro.
 
* * *
 
Câştigătorii premiului „Poliţistul de Onoare al Anului” la categoria SUPORT OPERATIV au fost desemnați:
 
comisar de poliție HUBCA ADRIAN – CONSTANTIN, din cadrul Institutului Național de Criminalistică, care s-a evidențiat prin efectuarea a numeroase expertize criminalistice în domeniul geneticii judiciare
agent principal de poliție SIN EUGEN, din cadrul Dispeceratului Poliției Oraș Rupea al Inspectoratului de Poliție Județean BRAȘOV, care, în timp ce se afla în timpul liber, a salvat o familie ce plonjase cu mașina într-un lac. Soțul, soția și fetița lor de 3 ani au avut nevoie de manevre de resuscitare, care au fost efectuate de polițist.  Acum, cei trei sunt în afara oricărui pericol, grație actului de eroism al salvatorului.
 
”Placheta de onoare a Poliției Române” a fost acordată Serviciului Criminalistic al Inspectoratului de Poliție Județean CLUJ, pentru organizarea Laboratorului de Expertiză a Imaginilor, prin care au fost efectuate sute de planșe fotografice și zeci de rapoarte de constatare criminalistică, precum și pentru realizarea unei aplicații care îi ajută pe polițiști la examinarea imaginilor de pe camerele de supraveghere.
 
De asemenea, ”Placheta de onoare a Poliției Române” a fost acordată Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor CLUJ. Pe plan internațional, polițiștii din cadrul acestei unități au fost incluși într-un grup de lucru Joint Investigation Team, pentru furnizarea de produse analitice folosite în combaterea unor infracțiuni transfrontaliere.
 
Totodată, ”Placheta de onoare a Poliției Române” a fost acordată Brigăzii Operațiuni Speciale TIMIȘOARA. Polițiștii acestei structuri au desfășurat sute de operațiuni. Dintre acestea, menționăm acțiunea prin care s-a identificat o adresă unde a fost descoperită peste o tonă de canabis, ulterior fiind identificată în apropiere și o cultură foarte mare de canabis.
 
* * *
 
Câştigătorii premiului „Poliţistul de Onoare al Anului” la categoria SUPORT MISIUNI ȘI ACTIVITĂȚI sunt reprezentanții Direcției de Comunicații și Tehnologia Informației și  structurile teritoriale de comunicații și tehnologia informației. Aceste structuri asigură accesul în timp real la informații, pentru îndeplinirea atribuțiilor operative ale structurilor de poliție, ale altor structuri M.A.I. și ale altor instituții.
 
* * *
 
Distincția de serviciu „Îndeplinirea în condiții deosebite a misiunilor încredințate” se acordă doamnei comisar - șef de poliție ADNANA ROBERTA ILIEȘ, din cadrul Serviciului Cabinet – I.P.J. CLUJ. În calitate de ofițer de relații internaționale și Schengen, polițista s-a remarcat prin scrierea și câștigarea unui proiect de mare amploare -  „Creșterea eficienței energetice și gestionarea eficientă a energiei pentru sediul Poliției Județene  Cluj și a unei Unități Militare din Cluj-Napoca”.
 
* * *
 
În semn de apreciere, în cinstirea memoriei, cea mai înaltă distincție, ”Emblema de onoare” a Poliției Române revine subinspectorului de poliție post-mortem SORIN CONSTANTIN VEZETEU, din cadrul Poliției Transporturi Feroviare Suceava, căzut la datorie, în anul 2017.
 
Felicitări câștigătorilor și tuturor polițiștilor care își îndeplinesc misiunile încredințate cu profesionalism. La mulți ani, Poliția Română! La mulți ani, tuturor polițiștilor!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DNA Constanța l-a trimis în judecată pe comisarul șef Petrică Bacaim, de la Garda de Coastă

07 May 2023 2731

De Ziua Poliţiei Române Ministerul Afacerilor Interne a anunţat Poliţistul Anului! Cine este

25 Mar 2019 4541

Premiile pentru „Polițistul Anului“, acordate cu ocazia Zilei Poliției Române. „Emblema de Onoare“ oferită post-mortem polițistului înjunghiat mortal în Gara Suceava

22 Mar 2018 2289

Polițistul ”Catani de România” - ”În spatele fiecărei persoane condamnate, stă o soție, copii nevinovați, poate părinți bătrâni și bolnavi…”

02 Jul 2016 2732

Polițistul anului la nivelul IGPR. Cine este și de ce a fost desemnat

26 Mar 2016 4416

Editorial Pledoarie. Pe cine văd Poliţistul anului 2015 la Constanţa

01 Mar 2016 2728

Poliţistul incoruptibil al anului 2013 prins cu ţigări de contrabandă

09 Oct 2015 2236

Polițiștii anului provin din structurile Frontierei

25 Jul 2015 1851