Stiri calde

Trei polițiști, un pompier și un polițist de frontieră care au refuzat să se lase mituiți, recompensați cu placheta de onoare a DGA (galerie foto)

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a premiat, în cadrul evenimentului prilejuit de ziua Direcției Generale Anticorupție, cinci angajați ai MAI care au dat dovadă de integritate și au refuzat sume mari de bani oferite drept mită
 
Trei polițiști, un pompier și un polițist de frontieră au fost recompensați cu placheta de onoare a DGA, acordată de ministrul afacerilor interne.
 
Agent principal de poliție BĂRBULESCU IONUȚ ALIN – șeful Postului de Poliție Bărcănești, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița a refuzat suma de 3.000 euro oferită de un cetățean pentru a nu-i întocmi dosar penal.
 
Agent șef adjunct de poliție POP GHEORGHE-FLORIN, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației a refuzat de la un cetățean ucrainean oferta de remitere a câte 2.000 euro pentru fiecare transport ilegal de țigări în țara noastră, cu mențiunea că, ulterior, suma va crește la 2.500 euro pentru fiecare activitate de contrabandă derulată cu succes.
 
Agent șef de poliție GĂBOROI GEORGE IONUȚ - din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț  a formulat în anul 2017 un număr de 4 denunțuri privind oferte de dare de mită primite din partea unor cetățeni pentru a nu dispune împotriva acestora măsuri legale. În cele 4 cazuri, polițistul a refuzat, în total, sumele de 1.000 lei și 250 euro.
 
Agentul şef adjunct de poliţie NISTOR ILIE-CĂTĂLIN, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi a refuzat suma de 1.000 euro oferită de un cetățean pentru a-i restitui permisul de conducere reţinut și a nu-i întocmi dosar penal.
 
 Locotenent VERGEA GEORGE ALEXANDRU, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dealul Spirii” București-Ilfov a refuzat 1.000 lei oferită de o persoană pentru a semna un proces-verbal de recepție a unei construcții nou ridicate fără a face verificările impuse de lege.
 
 În cadrul evenimentului, Carmen Dan a declarat că DGA este o instituție vitală pentru MAI care are drept scop menținerea unui climat de integritate și credibilitate pentru structurile ministerului.
 

”Scopul principal pentru care această unitate s-a înființat în urmă cu 13 ani este acela de a se lupta cu problemele de corupție și integritate ale angajaților MAI. Iar eu nu cred că ministerul a ajuns la momentul în care să putem spune că nu mai avem nici vulnerabilități și nici oameni tentați să încalce legea. Așa cum știți, MAI implementează o politică de reducere a deficitului de personal care înseamnă încadrarea masivă de oameni. E vorba de 6-7.000 de angajați pe an. Partea bună este că vin oameni noi care ocupă locurile libere ale celor plecați din sistem. Partea sensibilă este că acești angajați trebuie foarte rapid să înțeleagă că aceste meserii impun o anumită rigoare și integritate. Iar asta înseamnă multă muncă din partea dumneavoastră” -  a mai declarat ministrul afacerilor interne. 


De asemenea, în acest context al promovării integrității, ministrul afacerilor interne a anunțat că Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” va începe un proces de verificare a tezelor de doctorat susținute la această instituție în perioada 2007-2011.
 
 În primă fază vor fi verificate 80 de astfel de lucrări, respectiv tezele angajaților MAI care, în urma obținerii titlului de doctor, primesc sporul salarial conferit de această calitate.

Sursa foto: MAI

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Jigodii

30 May, 2018 19:55

Au fost premiati pentru ca s au comportat cum trebuie la locul de munca. Salariu pentru ce primesc?

Articole asemanatoare

Județul Constanța. Intervenție de urgență pe Marea Neagră. Doi pescari au fost salvați de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă (galerie foto)

02 Mar 2019 1526

Percheziţii DNA la Căpitănia Zonală, Garda de Coastă şi Vamă Poliţişti şi vameşi, achitaţi şi condamnaţi. Azi, primul termen în apel

13 Feb 2019 2059

Ultimă oră! Italianul care se pretindea medic, depistat de poliţiştii de frontieră în timp ce ieşea din ţară

06 Feb 2019 529

Procurorii Anticorupţie, anchetă de amploare în Portul Constanţa. Primele condamnări şi achitări

26 Jan 2019 1878

Judeţul Constanţa. Mii de pachete cu țigări de contrabandă, descoperite de polițiștii de frontieră (galerie foto)

21 Jan 2019 619

Cetățeni irakieni și sirieni, prinși în timp ce intenţionau să iasă ilegal din ţară, ascunşi în remorca unui TIR

07 Jan 2019 364

Cetăţeni din Cuba, prinşi în timp ce încercau să iasă ilegal din România. Ce le-au spus suspecţii oamenilor legii

26 Dec 2018 418

Polițiștii de frontieră împreună cu Moș Crăciun au ajuns la copiii din satul Vâlcelele, județul Constanța (galerie foto)

14 Dec 2018 410

Captură impresionantă la frontieră. Ce au găsit poliţiştii asupra pasagerilor unui autoturism

03 Oct 2018 457

Bijuterii din aur fără documente legale, confiscate de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

02 Oct 2018 617

Constanţa Autovehicul căutat în Belgia, depistat de poliţiştii de frontieră

19 Sep 2018 437

Constanţa Autovehicul căutat în Marea Britanie, depistat de poliţiştii de frontieră (galerie foto)

18 Sep 2018 669

Bunuri de 300.000 lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea. Ce au descoperit poliţiştii de frontieră într-un container sosit din SUA

21 Aug 2018 597

Mașină furată din Belgia, găsită la Constanța. Ce a declarat șoferul autoturismului oprit în trafic

23 Apr 2018 1846

Un bărbat de la o ferma izolată din Delta Dunării, salvat de polițiștii de frontieră

02 Mar 2018 715