Trei porturi dunărene vor fi modernizate pentru 70 de milioane de lei

Complexul portuar Giurgiu, alături de porturile Bechet şi Corabia, gestionate de Administraţia Porturilor Dunării Fluviale, vor fi modernizate prin investiţii cu o valoare cumulată de 70 milioane lei, inclusiv TVA, potrivit Mdiafax.
 
Prima investiţie, care vizează lucrări de construcţii hidrotehnice în complexul portuar Giurgiu, are o valoare estimată de 23,2 milioane lei şi va dura 18 luni.
 
Proiectele din porturile Corabia şi Bechet vor costa 23,8 milioane lei, respectiv 22,8 milioane lei. Durata de realizare a investiţiilor va fi de 27 de luni în portului Corabia şi de 33 de luni pentru portul Bechet, mai notează sursa citată.

Compania Naţională "Administraţia Porturilor Dunării Fluviale" Giurgiu este deţinută de Ministerul Transporturilor, cu o participaţie de 80%, diferenţa fiind controlată de Fondul Proprietatea. 

Porturile aflate în administrarea companiei au capacitatea de a administra un trafic de 15 milioane de tone anual, cele mai importante fiind Cernavodă, Călăraşi, Olteniţa, Giurgiu, Corabia, Bechet, Calafat şi Drobeta Turnu - Severin.

Sursa foto: opiniagiurgiu.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.