Stiri calde

Tribunalul Bucureşti a dispus începerea judecării pe fond în dosarul Tel Drum

Tribunalul Bucureşti a dispus vineri începerea judecării pe fond în dosarul în care compania Tel Drum şi oamenii de afaceri Petre Pitiş şi Mircea Vişan - reprezentanţi ai firmei - au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru fraude cu fonduri europene, informează Agerpres.ro

"Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriu, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Pitiş Petre, Neda Florea, Vişan Mircea, SC Tel Drum SA, Ion Florian, SC WFA Impex SRL. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare", se arată în decizia tribunalului.


SC Tel Drum SA, Petre Pitiş şi Mircea Vişan, ca reprezentanţi ai companiei, au fost trimişi în judecată în decembrie 2017 pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată şi SC WFA Impex SRL, persoană juridică, dar şi Ion Florian, reprezentant al WFA Impex SRL, şi Neda Florea, reprezentant al Tel Drum SA.

La DNA se află în anchetă o altă parte a dosarului "Tel Drum", în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este cercetat pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte săvârşite în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul Tel Drum. Liviu Dragnea dă în judecată Comisia Europeană

06 Jan 2019 579

Dragnea, la vânătoare alături de persoane din conducerea Tel Drum. În imagini apare şi Nicuşor Constantinescu

19 Nov 2018 454

DNA despre documentele dezvăluite de Rise Project cu privire la Tel Drum

06 Nov 2018 614

Liviu Dragnea „Niciodată o companie nu mi-a plătit nimic din ceea ce s-a realizat în vreo proprietate de-a mea“

05 Nov 2018 297

Liviu Dragnea nu scapă de sechestrul impus pe averea sa. ÎCCJ i-a respins contestația depusă

10 Oct 2018 306

La cererea procurorilor DNA, Instanţa Supremă a decis redeschiderea dosarului privatizării Tel Drum

01 Oct 2018 512