Stiri calde

Tulcea. Ambasadorul Hans Klemm a inaugurat Raftul American la Biblioteca Județeană "Panait Cerna"


Marți, 30 octombrie 2018, Biblioteca Județeană Panait Cerna a primit vizita Excelenței Sale, Hans Klemm, Ambasadorul SUA în România, care a făcut o donație de carte și a inaugurat Raftul American (American Shelf) în cadrul acestei instituții. La eveniment au participat vicepreședinții Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani și Petre Badea, managerul Bibliotecii Județene Panait Cerna, Ligia Dima, primarul Constantin Hogea, viceprimarul Petre Marinescu și Prea Sfinția Sa, Visarion, Episcopul Tulcii.

Raftul cuprinde literatură americană clasică și contemporană, literatură pentru copii și tineret, materiale pentru învățarea și predarea limbii engleze, precum și cărți despre politica externă, geografia, istoria și etniile Statelor Unite. Colecția oferă acces la resurse despre Statele Unite ale Americii, cultura și valorile americane.
         
„Este o onoare pentru noi, tulcenii, să găzduim vizita domnului ambasador. Ani la rând, părinții și bunicii noștri au așteptat să vină americanii. Iată că astăzi primim vizita oficială a Ambasadei SUA în Tulcea. Este o onoare că ați ales Tulcea pentru această donație de carte, nu știu cum dintre cele nouă consilii județene ați ales tocmai Tulcea, dar vrem să vă mulțumim pentru acest lucru.  Inițiativa Excelenței Voastre de a inaugura acest Raft American la Tulcea ne onorează și ne asigură un loc în rândul zecilor de biblioteci din întreaga țară care beneficiază de donațiile făcute de dumneavoastră. Ambasada Statelor Unite ale Americii face un lucru excelent promovând dragostea românilor  pentru citit, pentru cărţi şi istorie şi permițând în același timp un contact direct cu cetăţenii români.
Vreau să vă transmit și salutul domnului președinte Horia Teodorescu, care vă mulțumește că ați ajuns la Tulcea pentru a face această donație de carte pentru Biblioteca Județeană“, a declarat cu acest prilej vicepreședintele Dumitru Mergeani.
         

„Vă mulțumim că ați fost deschiși pentru donația celor aproximativ 250 de titluri de istorie, cultură, limbă și literatură americană. În calitatea mea de ambasador, am trei priorități pentru activitatea mea în România. Una este acea de a lucra cu partenerul nostru strategic România pentru a promova securitatea întregii lumi. O a doua prioritate este promovarea democrației și a valorilor democratice. Câteva dintre cărțile pe care le-am donat se referă exact la experiența americană în privința democrației și în privința eforturilor de a promova democrația în întreaga lume. Cea de a treia prioritate a ambasadei noastre este promovarea prosperității, a României, a Statelor Unite, dar și legăturile comune, sporirea comerțului și a investițiilor. Dar prosperitatea se poate măsura și altfel, de exemplu în felul în care SUA și România se înțeleg. Pentru acest lucru, la ambasadă promovăm o serie de programe de schimburi culturale și căutăm fiecare nouă ocazie pentru a spori cunoștințele românilor despre Statele Unite și cunoștințele americanilor despre România. Una dintre modalitățile prin care am încercat să facem acest lucru a fost să construim o rețea de parteneriate cu bibliotecile județene din România“, a declarat ambasadorul SUA, Hans Klemm.


Donația oferită de Ambasada SUA va intra în patrimoniul Secției de Limbi Străine a bibliotecii tulcene pentru a sta la dispoziția profesorilor, elevilor și a publicului interesat.
         
Sursă foto: Consiliul Judeţean Tulcea
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Discursul ambasadorului SUA, Hans Klemm, cu ocazia Zilei Independenţei

05 Jul 2019 488

Recepție organizată de Ambasada SUA la București cu ocazia Zilei Independenței. Ce mesaje au fost transmise (galerie foto)

04 Jul 2019 515

Interviu acordat cotidianului ZIUA de Constanța de Hans Klemm, ambasadorul SUA - „România se bucură de o mulțime de oportunități și resurse, cea mai importantă fiind chiar oamenii săi“

04 Jul 2019 1128

Constanța Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, prezent la Universitatea “Ovidius”

27 Jun 2019 590

Șeful Statului Major al Apărării, întrevedere cu secretarul de stat pentru Forțele Terestre ale SUA, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

03 Jun 2019 441

Viorica Dăncilă, întrevedere cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm

11 Mar 2019 510

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, întrevedere cu ambasadorul SUA, Hans Klemm

07 Feb 2019 536

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm Mihnea Constantinescu a fost un diplomat desăvârșit și un susținător al Parteneriatului Strategic SUA-România

18 Nov 2018 672

Episcopul Tulcii, față în față cu Ambasadorul SUA în România

03 Nov 2018 1091

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, va face o donație de carte Bibliotecii Județene din Tulcea

26 Oct 2018 764

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, a primit, din partea Custodelui Coroanei Române, Margareta, decoraţia regală "Nihil Sine Deo"

21 Sep 2018 666

Ministrul Mihai Fifor, la ceremonia de comemorare a atentatelor de la 11 septembrie, la Deveselu

11 Sep 2018 662

Parteneriatul strategic, prioritate pe agenda înrevederii între Liviu Dragnea şi Hans Klemm

29 Aug 2018 412

Vicepremierul Paul Stănescu, discuţii în biroul lui Liviu Dragnea

29 Aug 2018 538

Navă militară franceză în Portul Constanţa. Cum se numeşte şi cine i-a anunţat sosirea. Cu ce ocazie vine bastimentul francez de comandă

11 Jul 2018 1854