Tulcea. Ziua Marinei Române, sărbătorită cu oaspeți din Soroca și Izmail (galerie foto)


Astăzi, 15 august, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a participat, alături de președintele Consiliului Raional Soroca, Ghenadie Muntean, la manifestările desfășurate pe faleza municipiului cu prilejul  Zilei Marinei Române.

La manifestări au mai luat parte subprefectul Corvin Bangu, vicepreședinții Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani și Petre Badea, vicepreședintele Consiliului Raional Soroca, Vladimir Nicuța și secretarul raionului, Stela Zabrian, viceprimarii municipiului, Andaluzia Luca și Petre Marinescu, deputații Anișoara Radu, Mirela Furtună și Lucian Simion, precum și o delegație a Primăriei Izmail din Ucraina, condusă de viceprimarul Serghei Batkilin și secretarul Consiliului local Izmail, Serghei Cimaga.

„Ziua de 15 august reprezintă pentru judeţul şi municipiul nostru un moment cu multiple semnificaţii: astăzi, de Sf. Maria, sărbătorim Ziua Marinei şi a marinarilor, dar şi Ziua Navaliştilor.

În anul Centenarului Marii Uniri, evenimentul de astăzi capătă noi valențe, mai ales pentru că avem în mijlocul nostru oaspeți din Republica Moldova, Raionul Soroca, cu care Județul Tulcea s-a înfrățit ieri: președintele Consiliului Raional, domnul Ghenadie Muntean ne face onoarea de a sărbători Ziua Marinei alături de noi.

În această zi, mai mult ca oricând, noi, reprezentanţii administraţiei publice, vrem să ne exprimăm deplinul respect pentru activitatea pe care o desfăşoară marinarii tulceni, dar şi cei care activează în domeniile conexe şi care sunt acum la ceas de sărbătoare. Transmit sincere felicitări tuturor celor care astăzi îşi poartă cu mândrie haina militară şi care, iată, şi în acest frumos moment aniversar, sunt la datorie! La mulţi ani, marinari tulceni! La mulţi ani, marinari români!“, a declarat președintele Horia Teodorescu.


„Mă aflu pentru a doua oară la Tulcea, un oraș-port foarte frumos, și sunt bucuros să fiu alături de tulceni și să le urez La mulți ani!, astăzi de ziua municipiului.
Am participat ieri, cu mare emoție, alături de președintele Teodorescu și colegii mei de la Soroca la evenimentele organizate în cinstea eroilor marinari de către Garnizoana Tulcea. Tot ieri am semnat Înțelegerea de cooperare dintre Raionul Soroca și Județul Tulcea și suntem mândri că de acum înainte Tulcea va mai avea încă un motiv de sărbătoare în această perioadă. Îmi exprim speranța că vom aniversa împreună mulți ani de cooperare fructuoasă și multe proiecte comune de succes. Petrecere frumoasă dragi tulceni, iar Sfânta Maria să vă poarte de grijă zi de zi!“, a declarat președintele Ghenadie Muntean.

Manifestările prilejuite de Ziua Marinei Române au cuprins un ceremonial religios, lansarea la apă a ancorei de flori, sosirea zeului Neptun, exerciții militare, parada navală și diverse concursuri și jocuri marinărești.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cod galben de vânt la Constanța! Până când ține avertizarea

16 Aug 2023 1079

Cum s-a sărbătorit pe faleza Dunării? Ziua Marinei Române coincide cu Zilele municipiului Tulcea

15 Aug 2023 934

Meteo Constanța Vânt puternic pe litoral de Ziua Marinei. Un cod galben afectează sud-estul României

15 Aug 2023 1012

Ziua Marinei Prefectul județului Tulcea - „Un popor care nu are memoria istoriei sale, e un popor supus pieirii“

14 Aug 2023 700

MApN Ziua Marinei Române

11 Aug 2023 612

MApN, anunț important despre programul de Ziua Marinei la Constanța! Detalii despre fiecare eveniment organizat pe litoral

11 Aug 2023 989

Jandarmii din Constanța, prezenți la evenimentele din mini-vacanță. Va fi sărbătorită și „Ziua romilor ialomițeni“

11 Aug 2023 767

Tulcea Ceremonial militar și religios dedicat eroilor marinari, organizat de Ziua Marinei Române

10 Aug 2023 878

Sondaj de opinie Participați la evenimentele dedicate Zilei Marinei Române, la Constanța?

06 Aug 2023 1388

Muzica Militară a Forțelor Navale Române susține un turneu în regiunea de Sud-Est! Informații despre concerte

03 Aug 2023 1097

Ziua Marinei Române, programul evenimentelor organizate de Forțele Navale Române, în perioada 4-15 august 2023

02 Aug 2023 814

Ziua Marinei Române, programul complet al evenimentelor organizate de Forțele Navale Române

02 Aug 2023 1722

Care este programul festivităților Forțelor Navale Române în municipiul Tulcea

13 Aug 2022 1194

Ziua Marinei Române, la cea de-a 120-a aniversare. Ce evenimente organizează Muzeul Marinei Române cu această ocazie

09 Aug 2022 1213

Evenimente în Tulcea, Mangalia, București, Brăila, Constanța și Mamaia Programul concertelor de muzică militară, susținute cu prilejul Zilei Marinei Române

06 Aug 2022 1354