Stiri calde

Tulcea. Ziua Marinei Române, sărbătorită cu oaspeți din Soroca și Izmail (galerie foto)


Astăzi, 15 august, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a participat, alături de președintele Consiliului Raional Soroca, Ghenadie Muntean, la manifestările desfășurate pe faleza municipiului cu prilejul  Zilei Marinei Române.

La manifestări au mai luat parte subprefectul Corvin Bangu, vicepreședinții Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani și Petre Badea, vicepreședintele Consiliului Raional Soroca, Vladimir Nicuța și secretarul raionului, Stela Zabrian, viceprimarii municipiului, Andaluzia Luca și Petre Marinescu, deputații Anișoara Radu, Mirela Furtună și Lucian Simion, precum și o delegație a Primăriei Izmail din Ucraina, condusă de viceprimarul Serghei Batkilin și secretarul Consiliului local Izmail, Serghei Cimaga.

„Ziua de 15 august reprezintă pentru judeţul şi municipiul nostru un moment cu multiple semnificaţii: astăzi, de Sf. Maria, sărbătorim Ziua Marinei şi a marinarilor, dar şi Ziua Navaliştilor.

În anul Centenarului Marii Uniri, evenimentul de astăzi capătă noi valențe, mai ales pentru că avem în mijlocul nostru oaspeți din Republica Moldova, Raionul Soroca, cu care Județul Tulcea s-a înfrățit ieri: președintele Consiliului Raional, domnul Ghenadie Muntean ne face onoarea de a sărbători Ziua Marinei alături de noi.

În această zi, mai mult ca oricând, noi, reprezentanţii administraţiei publice, vrem să ne exprimăm deplinul respect pentru activitatea pe care o desfăşoară marinarii tulceni, dar şi cei care activează în domeniile conexe şi care sunt acum la ceas de sărbătoare. Transmit sincere felicitări tuturor celor care astăzi îşi poartă cu mândrie haina militară şi care, iată, şi în acest frumos moment aniversar, sunt la datorie! La mulţi ani, marinari tulceni! La mulţi ani, marinari români!“, a declarat președintele Horia Teodorescu.


„Mă aflu pentru a doua oară la Tulcea, un oraș-port foarte frumos, și sunt bucuros să fiu alături de tulceni și să le urez La mulți ani!, astăzi de ziua municipiului.
Am participat ieri, cu mare emoție, alături de președintele Teodorescu și colegii mei de la Soroca la evenimentele organizate în cinstea eroilor marinari de către Garnizoana Tulcea. Tot ieri am semnat Înțelegerea de cooperare dintre Raionul Soroca și Județul Tulcea și suntem mândri că de acum înainte Tulcea va mai avea încă un motiv de sărbătoare în această perioadă. Îmi exprim speranța că vom aniversa împreună mulți ani de cooperare fructuoasă și multe proiecte comune de succes. Petrecere frumoasă dragi tulceni, iar Sfânta Maria să vă poarte de grijă zi de zi!“, a declarat președintele Ghenadie Muntean.

Manifestările prilejuite de Ziua Marinei Române au cuprins un ceremonial religios, lansarea la apă a ancorei de flori, sosirea zeului Neptun, exerciții militare, parada navală și diverse concursuri și jocuri marinărești.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ceremonial militar și religios la Tulcea, în cinstea eroilor marinari. Ce mesaj a transmis președintele CJ Tulcea (galerie foto)

14 Aug 2018 515

Imagini de la eveniment. Spectacol pe mare la Constanța. Marinarii militari se pregătesc pentru Ziua Marinei Române (galerie foto + video)

13 Aug 2018 1571

Ziua Porților Deschise în cinci porturi, în cadrul activităților de Ziua Marinei Române. La Constanța se pot vizita mai multe nave, dar și submarinul Delfinul

07 Aug 2018 2323

LIVE. Muzica Militară a Forțelor Navale face spectacol pe faleza din fața Comandamentului Flotei din Constanța (video)

06 Aug 2018 1053

Peste 1.100 de polițiști ies în stradă. Iată de ce

14 Aug 2017 1141

Polițiștii au reținut zeci de permise de conducere de Ziua Marinei

16 Aug 2016 1167

Ziua Marinei Române Ceremonial dedicat eroilor marinari, la Tulcea

14 Aug 2016 2146

Programul evenimentelor de astăzi dedicate Zilei Marinei Române

14 Aug 2016 3953

Ziua Porților Deschise la Brăila și Tulcea. Ce surprize pregătesc marinarii militari

12 Aug 2016 1473

Sute de constănţeni se află în Portul Militar Constanţa, pentru a celebra Ziua Porţilor Deschise (galerie foto)

06 Aug 2016 4380

Vezi cum marchează Constanţa Ziua Marinei

02 Aug 2016 2077

Ziua Naţională a României la Constanţa Activităţi ale militarilor din cadrul Forţelor Navale Române

28 Nov 2014 1715

Ziua Marinei 2014 Programul complet al manifestărilor militare, culturale şi religioase

15 Aug 2014 4131

Turiștii așteptați în Delta Dunării în minivacanța de Sfânta Maria Mare

10 Aug 2014 1613

Programul complet al manifestărilor de Ziua Marinei Ceremonial religios, exerciţii demonstrative, jocuri marinăreşti şi retrageri cu torţe

15 Aug 2013 1725