Uber Serviciul în România este 100% digital și fiscalizat

Reprezentanții serviciului Uber afirmă că sunt deschiși să colaboreze cu autoritățile din România pentru dezvoltarea unor metode digitale care să simplifice declararea veniturilor pentru persoanele care desfășoară activități independente și susțin că serviciul este 100% digital și fiscalizat, scrie Agerpres.

Uber vine cu aceste precizări în urma informațiilor furnizate de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) potrivit cărora Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a cerut Uber Olanda o listă detaliată cu toți utilizatorii acestui sistem de transport și cu toate cursele operate anul trecut, pentru a verifica dacă toți șoferii au declarat veniturile astfel obținute.

"Serviciul Uber în România este 100% digital și fiscalizat. Toți partenerii din România colaborează cu Uber printr-o entitate fiscală, iar pasagerii primesc o factură fiscală după fiecare cursă. Partenerii Uber sunt contractori independenți și sunt responsabili pentru achitarea taxelor. Circumstanțele fiecăruia sunt diferite — numai ei pot ști care sunt veniturile din alte surse și care sunt costurile deductibile", potrivit unui punct de vedere transmis de Uber.

Totodată, pentru a facilita declararea câștigurilor, Uber oferă partenerilor o situație detaliată a veniturilor generate prin platforma Uber.

"În plus, am încheiat un parteneriat cu o companie de consultanță fiscală locală pentru a oferi tuturor partenerilor consiliere financiară independentă cu privire la modul în care ar trebui să declare veniturile din Uber. Suntem deschiși să colaborăm cu autoritățile — așa cum facem în Estonia și Suedia — pentru a dezvolta metode moderne, digitale care simplifică declararea veniturilor pentru persoanele care desfășoară activități independente", susțin reprezentanții Uber.

Potrivit unui comunicat al COTAR, ANAF a demarat acțiunile de colectare a sumelor nedeclarate prin practicarea taximetriei neautorizate, în regim Uber.

"ANAF a cerut firmei Uber din Olanda lista detaliată cu toți utilizatorii, cu toate cursele operate în 2015, rute, distanțe și încasări. Astfel, încă de ieri (joi — n.r.), 24 noiembrie, ANAF a trimis către birourile de colectare a taxelor locale aceste liste cu persoane și încasări, pentru a se aplica legea. Afacerile care păreau atât de bănoase vor deveni cele mai păguboase activități, dacă ANAF va confisca sumele integral", susțin transportatorii.

COTAR a mai arătat că o persoană din sectorul 6 al Capitalei a avut anul trecut încasări de peste 60.000 de lei ca șofer în sistem Uber.

Citește și 

COTAR

ANAF a cerut Uber o listă cu toți utilizatorii; un șofer din Capitală a încasat 60.000 lei în 2015


Sursa foto: roboticstrends.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenție la țepele taximetriștilor! Care sunt metodele folosite pentru a păcăli călătorii (VIDEO)

02 Aug 2023 1458

În Constanța va opera o nouă flotă de transport alternativ Bolt/Uber! Cine sunt fondatorii firmei

18 Dec 2022 22601

Uber și Bolt, interdicție pentru tarifele diferențiate la orele de vârf. Ce spune Consiliul Concurenței

13 Oct 2022 1594

Consiliul Concurenţei propune reguli noi pentru Uber și Bolt

05 May 2022 1790

Respins la ITP?! Cele mai intalnite 11 motive

05 Mar 2021 8474

UPDATE Accident rutier în Mamaia Nord. Un autoturism a lovit, în plin, un copil

29 Jul 2020 4579

Federația Națională a Sindicatelor Șoferilor din România Scrisoare deschisă către comandantul Direcției Rutiere din Constanța. Are legătură cu flota UBER în municipiu

10 Jul 2020 2458

Uber ajunge în Constanța Aylin Cadîr este primul utilizator care a încercat Uber în Constanța

25 Jun 2020 2320

Parlamentarii au decis Urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. Care este termenul pentru intrarea în legalitate a ridesharing-ului

24 Oct 2019 2515

Ce reglementări sunt pregătite pentru intrarea în legalitate a activităţii de tip ridesharing. Ce costuri implică (document)

27 Jun 2019 3120

OUG privind reglementarea activității de ridesharing, în dezbatere publică. Ce prevede noua lege

25 May 2019 1918

Ministerul Transporturilor a publicat spre consultare publică proiectul OUG privind activitățile de transport alternativ

23 May 2019 1225

Ce le recomandă ministrul Transporturilor şoferilor companiilor de ridesharing care au fost amendaţi de Poliţia rutieră

16 May 2019 1852

Taximetrişti din Constanţa în marş către Bucureşti. Protest împotriva ordonanţei pentru transportul alternativ gen Uber si Bolt (galerie foto)

17 Apr 2019 3666

Guvernul doreşte să elimine concurenţa Uber şi Clever. Proiectul de lege, aflat în dezbatere publică, prevede amenzi colosale

04 Mar 2019 2157