Un angajat al Senatului a fost prins în timp ce primea șpagă. A fost reținut de procurorii anticorupţie

Un angajat din Senatul României a fost reținut aseară, de procurori, după ce a fost prins în flagrant luând șpagă. Vasile Zosim era angajat al Direcției Juridice din Senat și a fost prins în timp ce primea 43.000 de lei de la un om de afaceri. În schimbul banilor, Zosim îi promisese afaceristului că îi va facilita contracte cu deșeuri de la ENEL și Conpet. Vasile Zosim, consilier parlamentar la Senat, a fost reținut, el fiind acuzat de trafic de influență.
 
”La data de 10.05.2016, ofițeri de poliție ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) - structura centrală și Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Gorj, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au efectuat o percheziție domiciliară în mun. București, la domiciliul suspectului Z.V., iar la finalizarea activității l-au condus pe acesta la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
Lucrătorii S.J.A. Gorj au fost delegați de procuror să desfășoare activități în cauză, iar în urma probelor administrate s-a procedat la reținerea suspectului Z.V., consilier parlamentar în cadrul Senatului – Direcția Generală Control Juridic și Securitate Internă, pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență.
În  fapt, s-a reținut că, în perioada 2013-2014, suspectul a pretins și primit de la administratorul unei societăți comerciale suma totală de 43500 lei, lăsând să se creadă că are influență asupra conducerii unei companii energetice și a unei companii de transport petrolier, pentru încheierea unor contracte de achiziție a unor transformatoare scoase din uz și deșeuri metalice, la prețuri preferențiale.
În cursul zilei de astăzi urmează ca suspectul să fie prezentat Tribunalului Gorj, cu propunere de arestare preventivă. 
La instrumentarea cauzei s-a cooperat cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Gorj – S.I.C.E.”

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.