UPDATE 2! Cum s-a petrecut accidentul de muncă mortal din Șantierul Naval Constanța

Accident teribil, petrecut noaptea trecută, în jurul orei 00:40, în Șantierul Naval din Constanța. Un bărbat a căzut de la înălțime. Incidentul a fost sesizat imediat la 112, însă medicii ajunși la fața locului nu au mai putut face altceva decât să constate decesul bărbatului. Primele date arată că a fost vorba despre un accident de muncă. În acest caz, polițiștii și inspectorii ITM vor face anchete pentru a stabili cum a fost posibilă moartea bărbatului. 

Trupul neînsuflețit al victimei a fost preluat aseară de medicii legiști și transportat la morgă pentru necropsie.

UPDATE 2, ora 10:00: 
Conform inspectorilor de muncă din cadrul ITM Constanța, bărbatul decedat în incinta Șantierului Naval Constanța se numea Daniel Gheorghe și era angajat ca sablator la SC Prestmar Naval SRL, firmă subcontractoare în cadrul SNC. În momentul în care a survenit tragedia, bărbatul, împreună cu un alt coleg, efectuau operațiuni de curățenie pe nava Horco Isadora sub pavilion ucrainean, folosind un telelift cu nacelă. În timpul efectuării de spălare cu un furtun sub presiune în magazia 3, teleliftul a fost oprit fiindcă se oprise alimentarea cu apă.

Colegul care manevra teleliftul a coborât din acesta și a mers pe cheu să repornească pompa de apă. Daniel Gheorghe a rămas în telelift și, spun inspectorii ITM, ar fi acționat singur utilajul, care s-a ridicat până sub platforma intermediară a magaziei. În acel moment a avut loc tragedia. Muncitorul de 42 de ani a rămas cu capul blocat între componentele utilajului și platforma magaziei. Colegul bărbatului a sunat la 112 pentru a anunța incidentul. La fața locului au ajuns medicii, care nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața muncitorului. 
 
Ancheta ITM continuă pentru elucidarea tuturor datelor accidentului. De asemenea, se ia în calcul versiunea unei erori umane, însă nu este exclusă nici posibilitatea unei defecțiuni tehnice a utilajului. 

UPDATE 1, ora 8:53:

Bărbatul care a murit aseară în Șantierul Naval Constanța avea 42 de ani și era angajat al unei firme. Potrivit informațiilor obținute de redactorii ZIUA de Constanța, atunci când a avut loc accidentul, în jurul orei 23:50, bărbatul lucra într-un tanc navă unde efectua operațiuni de curățenie cu un furtun sub presiune. Bărbatul folosea o platformă autoridicătoare, însă, din cauze încă neelucidate, la un moment dat, aceasta s-a blocat, iar muncitorul a rămas cu capul blocat între peretele navei și platformă. Astfel, cauza probabil a decesului nu o reprezintă traumatismele suferite prin cădere de la înălțime, ci un traumatism cranian.
 
Polițiștii, dar și Inspectorii ITM vor stabili în urma anchetelor începute cine se face vinovat de moartea muncitorului în vârstă de 42 de ani. 

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident de muncă tragic pentru un bărbat de 41 de ani

12 Sep 2023 855

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul de muncă de la Petromidia. Un bărbat a murit și o femeie este internată în stare gravă în spital (VIDEO)

14 May 2023 1998

Femeia rănită în accidentul de muncă de la Petromidia, internată în spital în stare critică

14 May 2023 2242

Oficial de la Rompetrol Rafinare despre accidentul de muncă de pe platforma Petromidia Năvodari. Un bărbat a murit

14 May 2023 1794

Date oficiale de la ISU Dobrogea despre tragedia de la Rafinăria Petromidia

13 May 2023 1545

UPDATE Accident de muncă la Rafinăria Petromidia! Un bărbat a murit și o femeie este rănită grav (FOTO+VIDEO)

13 May 2023 3277

Intervenție de urgență la Constanța! Un bărbat are nevoie de ajutor (VIDEO)

20 Apr 2023 4070

Un bărbat din Bacău a murit IPJ Constanța, despre accidentul tragic de muncă din Piața Ovidiu. S-a întocmit dosar de cercetare penală

22 Mar 2023 1574

Oricând s-ar putea produce o tragedie în zona Piața Ovidiu! Neatenția ar putea costa scump! (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2023 1523

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul de muncă de la Fabrica din Corbu. Un bărbat a decedat

19 Mar 2023 2807

Accident mortal la Midia Marine Terminal SRL. Cine controlează societatea

15 Jan 2023 3450

Cine este tânărul din Năvodari care și-a pierdut viața într-un accident de muncă la Midia Marine Terminal. „Ce băiat tânăr și frumos a luat Dumnezeu la el“

15 Jan 2023 22545

Accident mortal la Midia Marine Terminal! Un tânăr de doar 20 de ani a murit! Ce spune ITM Constanța

15 Jan 2023 16150

Ucidere din culpă! Opal Construct SRL Constanța și administratorul firmei, trimiși în judecată! Noul termen, stabilit pentru finele lunii viitoare

11 Sep 2022 5769

Mesaj de condoleanţe pentru tânărul decedat la Castelu. „Mi-e tare teamă de momentul când fetele lui o să mă întrebe “De ce, nașule?”

30 Jul 2022 13592