Update.O nouă metodă de furat la Constanța! Un bărbat a dat lovitură după lovitură jucând un rol incredibil!

Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie au identificat un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din localitatea Pădureni, judeţul Iaşi, care ar fi sustras, în data de 1 iunie, dintr-o instituţie publică din municipiul Constanţa, un telefon mobil aparţinând unui angajat.

În fapt, este vorba despre Agenția Județeană a Finanțelor Publice Constanța de pe strada IG Duca. El a intrat în biroul arhivării documentelor din AJFP și ar fi furat telefonul mobil al arhivarului.

Totodată, poliţiştii constănţeni au stabilit că bărbatul în cauză ar mai fi sustras dintr-un magazin alimentar din municipiul nostru, un portmoneu cu suma de 100 euro, 400 lei şi un telefon mobil.

Bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă urmând ca astăzi, să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.  

UPDATE, ora 17.00:


Avem informaţii proaspete despre bărbatul prins de poliţişti la furat, cum se spune. Acest individ a recunoscut faptele de care este acuzat. A fost o surpriză însă pentru poliţişti metoda pe care o dezvoltase acesta pentru a avea succes la furat.
 
Astfel, bărbatul a povestit cum a furat timp de două săptămâni prin disimularea unei stări mentale precare. Mai pe românește, acesta se prefăcea că este oligofren pentru a impresiona oamenii să îi dea ceva. În timp ce unei persoane i se făcea milă și încerca se căuta în portofel pentru a-i da un ban ”amărâtului”, bărbatul se dădea pe lângă acea persoană, cu un mers nesigur, chipurile, și îi sustrăgea acelui om ce putea! Că era telefonul mobil, că era portofelul… Și în firmele de unde a furat bunuri, individul se prefăcea că are un retard psihic, discuta cu angajaţii, distrăgându-le atenţia, după care sustrăgea bani şi telefoane mobile.
 
În cele două săptămâni, individul a făcut, după cum singur a recunoscut, 11 furturi din mai multe societăți comerciale, folosind aceeași metodă. Ceea ce i-a impresionat teribil pe oamenii legii a fost faptul că individul simula atât de bine problemele unei persoane cu probleme mentale încât puteai să juri că este reală situația lui!

Odată prins în flagrant de către poliţiştii Secţiei 3, bărbatul a recunoscut comiterea unor fapte, prejudiciul fiind recuperat în parte. Ulterior a fost prezentat Serviciului de Medicină Legală Constanţa, care a stabilit discernământul celui în cauză. Atunci s-a decis să povestească cu lux de amănunte metoda pe care o folosea.

La acest moment, poliţiştii l-au condus pe bărbat la instanţa de judecată cu propunere de arestare preventivă. Metoda folosită de acesta este o premieră pentru polițiștii constănțeni. 

 
Bărbatul are 41 de ani şi este din localitatea Pădureni, judeţul Iaşi.




 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tânăr reținut pentru tâlhării și furturi calificate. Ce a furat dintr-o locuință, dintr-un autoturism și dintr-un spațiu comercial

20 Mar 2022 1368

Județul Constanța Tânăr din Cuza-Vodă bănuit de mai multe furturi, reținut de polițiști. Ce ar fi sustras din mai multe locuințe

14 Jul 2021 913

A furat bunuri de 120.000 de euro şi a crezut că scapă. Nu i-a mers

28 Apr 2016 1701

A venit la Constanţa din Bacău şi a spart, în două zile, aceleaşi magazine!

07 Apr 2016 1499

A fost identificat şi reţinut individul care ar fi furat din apartamentele în care a stat cu chirie

31 Mar 2016 1912

Doi minori, care obişnuiau să fure din apartamente, au fost prinşi de poliţişti

28 Aug 2015 1522

Robert Mocanu, specializat în furturi pe litoral

29 Jul 2015 4264

Editorial Ce trebuie învăţat din exemplul lui Ovidiu Vîntu

24 Jul 2015 2016

Un tânăr, bănuit că are la activ o sumedenie de furturi, a fost prins la Mangalia

15 Jun 2015 1599

După ce a dat o grămadă de spargeri, un minor a ajuns în cele din urmă în arest

09 Jun 2015 1413