Stiri calde

Un bărbat s-a sinucis în curtea căminului de bătrâni în care locuia. Conducerea instituţiei a deschis o anchetă

Conducerea Căminului de bătrâni din oraşul Roznov a declanşat o anchetă internă după ce un asistat, în vârstă de 74 de ani, s-a sinucis prin spânzurare, în curtea instituţiei, transmite Agerpres.ro.
 
Asistentul social Mădălina Ciubotaru, din cadrul centrului menţionat, a declarat, pentru AGERPRES, că bătrânul era internat de 6 ani la cămin, era unul dintre cei mai apreciaţi asistaţi şi nu se cunosc motivele pentru care acesta a recurs la gestul respectiv.
 

"Nu se afla în evidenţele noastre cu probleme psihice, nu a dat semne că se află în depresie, nu a lăsat niciodată să se înţeleagă că va recurge la acest gest. Noi avem şi psiholog şi psihiatru care vin permanent aici. El era primul asistat care s-a înscris în acest centru, în urmă cu 6 ani, atunci când a fost deschis prima dată. Avea şi gospodărie frumoasă în comuna sa natală, la Borleşti, avea bani strânşi în bancă şi la CAR, de aceea excludem varianta vehiculată că majorarea cuantumului contribuţiei lunare ar fi fost motivul", a declarat Mădălina Ciubotaru.

 
Bătrânul a fost găsit spânzurat în curtea centrului, în dimineaţa zilei de miercuri. În media locală a fost vehiculată ipoteza că motivul gestului suicidal ar fi fost creşterea contribuţiei lunare a asistaţilor de la 800 lei la 1.500 lei, ceea ce l-ar fi lăsat pe bătrân doar cu 100 lei din pensia pe care o încasa.

Reprezentanţii centrului pretind că bătrânul s-a internat la cămin din cauza singurătăţii şi nu a faptului că nu ar fi avut unde să locuiască şi cu ce să trăiască. Aceştia mai susţin că victima nu a dat semne de depresie sau alte afecţiuni psihice şi că asistaţii nu sunt supravegheaţi în permanenţă pentru că instituţia are statut de cămin de bătrâni şi nu de spital pentru persoane cu probleme de natură psihică.
 
Majorarea contribuţiilor lunare ale asistaţilor s-a decis printr-o hotărâre a Consiliului Local Roznov din cauza lipsei fondurilor şi a fost pusă în vedere persoanelor din centru pe data de 31 august. Totodată, reprezentanţii Primăriei Roznov au solicitat primăriilor localităţilor din care provin asistaţii să contribuie şi ele la cheltuielile căminului de bătrâni, în funcţie de numărul persoanelor din localitatea respectivă, internate în centru.

Primăria Borleşti pregătise actele prin care aloca fonduri Căminului de bătrâni de la Roznov în acest sens, fapt cunoscut de bătrânul care s-a sinucis în urma unei discuţii cu primarul din Borleşti, potrivit informaţiilor furnizate AGERPRES de asistenul social Mădălina Ciubotaru.

Sursa: Agerpres.ro.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Circulația feroviară întreruptă după ce o persoană s-ar fi sinucis

08 Jul 2019 556

Tragedie. O femeie a murit după ce s-a aruncat de la etajul cinci al Spitalului Judeţean

04 Jul 2019 534

UPDATE. Judeţul Constanţa Alertă! Tentativă de sinucidere la Dorobanţu. O tânără a ajuns în fântână

25 Jun 2019 902

Descoperire macabră într-un apartament din Ploiești. Incredibil ce s-a întâmplat când au intervenit pompierii

14 Jun 2019 491

UPDATE. Intervenție de urgență la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța. O adolescentă a căzut de la etaj

14 Jun 2019 8831

UPDATE. Tragedie. O grefieră din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași s-a aruncat de la etaj. În ce stare este victima

24 May 2019 566

UPDATE. Tragedie cum nu s-a mai văzut în România. Fiul s-a spânzurat, mama s-a aruncat de pe pasarela CFR (galerie foto)

19 May 2019 10415

UPDATE Femeia găsită decedată pe o plajă în Mamaia a lăsat un bilet de adio

14 May 2019 4583

Caz șocant. O adolescentă de 16 ani din Bucureşti a murit după ce a căzut de la etaj. Polițiștii au deschis o anchetă

06 May 2019 581

UPDATE Un procuror DNA s-a sinucis. S-a aruncat de la etaj. Prima reacţie a DNA

15 Mar 2019 912

Tragedie în Paris Două românce, surori gemene s-au sinucis. Cum s-a întâmpat

09 Mar 2019 1164

Un bărbat eliberat condiţionat, i-a dat foc fostei sale iubite, apoi s-a sinucis. Cum s-a întâmplat

01 Mar 2019 746

Incident grav la metrou. Persoană lovită de tren. Circulația pe magistrala 2 este îngreunată

22 Feb 2019 600

Gest extrem al unui bărbat. Cum a încercat să se sinucidă

17 Feb 2019 719

Caz șocant. Fratele unui cunoscut fotbalist și antrenor român, în stare gravă după ce s-ar fi aruncat de la etaj

11 Feb 2019 1033