Un cetățean din Republica Moldova a încercat să mituiască un polițist care l-a oprit în trafic în județul Vaslui

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție  Vaslui au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui a emis rechizitoriul și a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a inculpatului C.V., cetățean al Republicii Moldova, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având permis de conducere necorespunzător categoriei.
  
Potrivit DGA, în fapt, un agent de poliție din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic un ansamblu de vehicule, format dintr-un autotractor și o remorcă, condus de inculpatul C.V.. Cu ocazia efectuării controlului documentelor, s-a constatat că persoana depistată deținea un permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte acel ansamblu de vehicule, motiv pentru care i-a solicitat acestuia să-l însoțească la sediul poliției în vederea întocmirii actelor de constatare ale infracțiunii.

În cauză, inculpatul C.V. i-a oferit agentului de poliție, cu titlu de mită, suma de 250 lei pentru ca acesta din urmă să-și încalce atribuțiile de serviciu, în sensul neîntocmirii dosarului penal sub aspectul comiterii infracțiunii la regimul rutier, însă agentul de poliție a refuzat suma de bani oferită de inculpat și a sesizat fapta la D.G.A. – S.J.A. Vaslui.

Dosarul va fi înaintat Tribunalului Vaslui, care urmează a se pronunţa cu privire la vinovăţia inculpatului în cauză.  
 

”Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” - au transmis reprezentanții DGA. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DNA a trimis în judecată un șofer! Dare de mită, ultraj, distrugere și amenințare

25 Mar 2024 393

Un polițist din Constanța a refuzat mită 500 de euro! Prima condamnare

21 Mar 2024 656

Adăscăliței Monica Delia, managerul Spitalului Mavromati din Botoșani, reținută de DNA!

20 Mar 2024 434

Flagrant! Autopsier prins când primea 600 de lei pentru cosmetizarea și îmbălsămarea unei persoane decedate

08 Mar 2024 772

Justiție Tulcea Șofer condamnat pentru dare de mită!

19 Feb 2024 981

Borș Ioan, șeful Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud, reținut de DNA!

16 Feb 2024 551

Directorul SLDP REISER SA Bârlad, cercetat pentru mită, a fost reținut pentru 30 de zile

26 Jan 2024 603

Șofer din Brașov, cercetat de DGA pentru dare de mită

26 Jan 2024 648

DGA Dare de mită sesizată de un polițist la Call-center anticorupție!

22 Jan 2024 636

Denunțul formulat de un agent de poliție de frontieră Persoană cercetată pentru dare de mită și trafic de migranți

15 Jan 2024 902

„Uită-te în ochii mei albaștri că totul o să fie bine!“ Andrei Bodean, șeful DNA Constanța, explică de ce a fost trimis în judecată Dragoș Adrian Iorga, fost director în Ministerul Investițiilor! (DOCUMENT)

13 Jan 2024 1481

Dragoș Adrian Iorga, fost director în Ministerul Investițiilor, trimis în judecată de DNA Constanța, plasat sub control judiciar!

09 Jan 2024 1122

Procurorii DNA explică de ce l-au trimis în judecată pe Dumitru Buzatu, fost președinte al Consiliului Județean Vaslui! (DOCUMENT)

09 Jan 2024 657

DNA în Portul Constanța! Patru persoane, arestate! Ședință importantă la Curtea de Apel Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Jan 2024 1497

Dosar DNA Constanța! Judecătorii anunță primul termen în dosarul lui Dragoș Adrian Iorga, fost director în Ministerul Investițiilor!

03 Jan 2024 745