Un ciclist a murit în timpul unei curse la Jocurile Paralimpice de la Rio

Tragedie la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro. Un concurent în proba de ciclism rutier masculin a murit după ce, în timpul cursei a căzut şi s-a lovit cu capul de o piatră suferind un stop cardiac.
 
Evenimentul s-a produs în timpul cursei C4-5 ce a avut loc noaptea trecută, la Rio de Janeiro. Ciclistul iranian Bahman Golbarnezhad a fost dus de urgenta la spital, după ce în timpul cursei a căzut, s-a lovit cu capul de o piatră şi a suferit un stop cardio-respirator.Medicii au intervenit imediat, însă în ciuda tratamentului de urgenţă sportivul în vârstă de 48 de ani, a fost declarat mort la spital.
 
"Aceasta este o ştire care ne întristează pe toţi şi pune în umbră tot ce s-a întâmplat la această ediţie a jocurilor Paralimpice de la Rio. Gândurile noastre merg acum către familia , prietenii şi colegii lui Bahman. Întreaga mişcare Paralimică este alături de ei şi de Comitetul Naţional Paralimpic din Iran.” a declarat Sir Philip Carven, preşedintele Comitetului Internaţional Paralimpic
 
În vârstă de 48 de ani, Golbarnezhad s-a născut la Shiraz în Iran şi se află la a doua competiţie majoră din carieră, după ce în urmă cu patru ani a participat şi la Jocurile Paralimpice de la Londra. El obţinuse, joi, al 14-lea timp în calificări şi era singurul ciclist ce reprezenta Iranul în competiţie.
 
Cursa a fost, de asemenea, marcată de un alt incident, la doar câţiva metri de linia de sosire, atunci când doi dintre cicliştii care se luptau pentru medalia de aur au căzut unul peste celălalt.
 
Cursa de ieri a început la Pontal şi a inclus şi circuitul Grumari, acolo unde au concurat sportivii de la Jocurile Olimpice din această vară. A lipsit însă traseul Vista Chinesa, acolo unde sportiva din Olanda, Annemiek van Vleuten, a căzut suferind contuzii serioase.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.