Stiri calde

Un citostatic lipsește în mai multe spitale. Ministerul Sănătății caută soluții

Un citostatic folosit în tratarea leucemiei lipsește din mai multe spitale din România. Reprezentanții Ministerului Sănătății spun că, în prezent, se caută soluții pentru remedierea problemei.
 

„Este o problemă de producător, în sensul în care acesta are dificultăți să se aprovizioneze. Această situație nu se regăsește numai în România, ci și în mai multe țări din Europa“, a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Laurențiu Colintineanu, citat de Agerpres.

 
El a spus că ministerul a fost notificat anul trecut că există probleme cu producția acestui medicament, ultima tranșă fiind achiziționată prin procedura de nevoi speciale prin Unifarm.
 

„Sesizarea de la I.C. Fundeni privind criza acestui medicament a venit în 18 august, în condițiile în care ei erau la ultima cutie cu acest citostatic. Informarea e venită cam târziu“, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății.

 
El a precizat că în prezent se centralizează stocurile, întrucât sunt spitale în țară care mai au acest medicament, și va fi redirecționat în unitățile medicale în care se tratează mulți pacienți cu leucemie.
 
Potrivit lui Colintineanu, Institutul Fundeni poate să-și procure medicamentul de la Institutul Oncologic București.
 

„În acest moment, Ministerul Sănătății caută o sursă alternativă de aprovizionare pentru a mai lua o nouă tranșă pe autorizație de nevoi speciale, până în ianuarie 2017, când producătorul își reia producția“, a explicat Laurențiu Colintineanu.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Leo Iorga, aproape să leşine, la Mangalia

25 Aug 2014 1325