Un constănțean în fundația lui Ponta "Black Sea Regional Projects 2020". Cum îl cataloga Mazăre în 2008

Acum două zile Victor Ponta anunța că alți doi foști miniștri se vor alătura ca membri în fundația "Black Sea Regional Projects 2020" (BSRP).
 
Este vorba despre Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanțe, și Titus Corlățean, care a deținut portofoliul de ministru al Afacerilor Externe. "Stronger team — better results!", a scris Ponta, pe Facebook.

Dar cine este Titus Corlățean?
Titus Corlățean (n. 11 ianuarie 1968, Medgidia, județul Constanța) este un jurist și politician român, vicepreședinte al Partidului Social Democrat. Între august 2012- 2014 a fost ministrul Afacerilor Externe în Guvernul Ponta I, după ce anterior fusese ministrul Justiției în același guvern.
Este unul dintre liderii Partidului Social Democrat al cărui membru a devenit în 2001. La sfârșitul anului 2001, a devenit consilier personal pe probleme de politică externă al premierului social-democrat de atunci, Adrian Năstase. La acea vreme, Titus Corlățean avea experiența a șapte ani în diplomație, dintre care patru în postura de adjunct al ambasadorului român la Strasbourg pe lângă Consiliul Europei. "Deveneam consilierul personal al premierului Adrian Năstase, după patru ani dezastruoși pentru politica externă a României, pe care i-am resimțit în mod direct din postura mea de diplomat la Strasbourg”, își amintește actualul secretar general al PSD, pe site-ul personal.
 
Ce spunea Radu Mazăre despre Corlățean?
 
Potrivit protalului stiriacasa.ro, fostul primar al municipiului Constanța Radu Mazăre s-a supărat în 2008 pe Titus Corlățean pe vremea când acesta era secretarul general al PSD.
Radu Mazare a criticat faptul că secretarul general al PSD se amestecă în problemele filialei din Constanța. El spunea că Titus Corlățean ar trebui sa se ocupe de probleme serioase.
"Eu i-am recomandat domnului Corlățean care, în opinia mea, este un fătălău și un plângăcios să se ocupe să aducă voturi partidului, să se ocupe de probleme serioase. Eu văd că are atitudine combativă cu filiala Constanța care, oricum, are voturi cum n-are el în zece vieți de aia l-am făcut fătălău", a spus, atunci, Radu Mazăre, mai spune sursa citată.
Întrebat ce va face dacă PSD îl va pedepsi pentru atacul la Corlățean, primarul Constanței a precizat că va părăsi partidul. În replică, Titus Corlățean, a cerut sancționarea pe linie de partid a lui Mazăre și a calificat limbajul liderului constănțean de atunci drept unul mârlanesc.

Cine mai este în BSRP 2020

Pe lista membrilor fondatori ai BSRP, în fruntea căreia se află Ponta, se regăsesc Daniel Constantin, Nicolae Bănicioiu, Mirel Palada, Geanina Pușcașu, Robert Cazanciuc, Sorin Câmpeanu, Florin Jianu, Cristian Socol, Marius Nica, Dan Sultănescu. Fostul prim-ministru al Georgiei Irakli Garibashvili este menționat ca membru de onoare al fundației.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teodorovici și Corlățean vor deveni membri ai ”Black Sea Regional Projects 2020”

22 Jan 2016 1743