Un copil român a fost depistat cu SHU în Italia. Din nou brânza Brădet este arătată cu degetul!

 
Presa italiană anunță, astăzi, că un copil român, în vârstă de 14 ani, este spitalizat în orașul italian Florența cu sindromul hemolitic-uremic (SHU) provocat de bacteria Escherichia Coli (E.coli), infecţie care ar putea proveni de la o brânză din România.

Autoritățile sanitare locale au explicat că a fost imediat inițiată o anchetă epidemiologică și o primă concluzie ar fi că boala ar fi legată de consumul de brânză din România. Autoritățile italiene trag un semnal de alarmă, avertizând pe cei ce au produse fabricate de SC Brădet SRL să nu le mănânce și să le returneze în cazul în care le-au achiziționat. Jurnaliștii de la firenze.repubblica.it susțin că autoritățile sanitare italiene au spus la unison că brânza consumată de copilul de 14 luni provine de la firma de lactate Brădet. Copilul este român şi locuieşte în Italia. El a fost internat de urgenţă la un spital din Florenţa, cu intoxicaţie alimentară severă, după ce a consumat produse ale firmei de lactate Brădet.

Se pare că este vorba despre brânză ricotta, vândută într-o piaţă românescă, dar şi în afara ei. Investigaţiile inspectorilor de sănătate au arătat că, în mod clar, copilul a consumat brânză de la SC Brădet SRL, pe data de 9 martie. Ca măsură de precauţie, produsele lactate au fost retrase de la vânzare, după ce în probele recoltate s-a descoperit existenţa bacteriei E Coli.
Jurnaliştii italieni punctează faptul că aceleași produse au cauzat 14 cazuri de intoxicație în România, de la 24 ianuarie până în prezent.

Jurnaliştii italieni atrag atenţia că aceleași produse au cauzat 14 cazuri de intoxicație în România, din data de 24 ianuarie până în prezent. Copilul de la Meyer este încă în recuperare, se află în stare precară, dar nu gravă.

"Sindromul hemolitic-uremic cauzat de bacteria Esecherichia Coli afectează într-un mod mai serios copiii, în timp ce are simptome mai ușoare, predominant intestinale, la adulți. Serviciile de siguranță alimentară confirmă prezenţa reală a produsului raportat în comerţ", scriu jurnaliştii italieni.


E.Coldiretti a explicat că, în anul 2015, importurile de brânză din România în Italia s-au dublat, ajungând la 1,6 milioane de kilograme, un record pentru importurile de produse lactate dintr-o ţară din Europa de Est.

Coldiretti solicită ca „indicarea originii pe eticheta tuturor brânzeturilor să fie făcută obligatoriu, imediat, şi, de asemenea, să fie indicate caracteristicile specifice ale acestora, începând de la produsele cele mai mici. Nu este o coincidență faptul că 89% dintre consumatori cred că lipsa acesteia poate induce în eroare etichetarea originii pentru produsele lactate, în conformitate cu consultarea publică online privind etichetarea produselor alimentare efectuate de către Ministerul Agriculturii, care a implicat 26.547 de participanţi. “


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deşi sunt la Terapie Intensivă, cei doi copii, diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic, sunt stabili

16 May 2016 1885

Inspectorii DSVSA au recoltat probe de apă și lactate în cazul fetiței cu SHU

15 May 2016 1938

Continuă să apară cazuri de copilași îmbolnăviți cu E.Coli!

14 May 2016 5243

Ministerul Sănătății a fost informat de două cazuri de copii cu sindrom hemolitic uremic

14 May 2016 2061

O fetiță de nici doi ani a fost internată la spitalul „Marie Curie” cu sindrom hemolitic uremic

14 May 2016 2104

Un nou caz de SHU. O fetiță de nouă ani, transferată de urgență la Spitalul Marie Curie

25 Apr 2016 2464

Cioloş face prima remaniere a Guvernului

28 Mar 2016 2135

Avocatul Poporului încă investighează cazul bebeluşilor cu SHU

21 Mar 2016 2148

Copiii cu sindrom hemolitic-uremic au o evoluție bună dar rămân internați la Spitalul „Marie Curie”

21 Mar 2016 1658

Copil cu suspiciune de SHU, transferat de la Brașov la spitalul „Marie Curie"

19 Mar 2016 1822

Doi copii din Fetești, diagnosticați cu SHU, au fost internați la "Marie Curie"

12 Mar 2016 1953

Doi copii cu SHU, internați la "Marie Curie", vor fi externați astăzi

11 Mar 2016 1901

Veşti bune Analizele au relevat că ultimii doi copii din Argeș internați la ”Marie Curie” nu au SHU!

06 Mar 2016 2030

La Spitalul „Marie Curie” mai sunt internați trei copii cu sindrom hemolitic uremic

05 Mar 2016 1885

Achim, Achimaș și muștele din lapte

05 Mar 2016 2531