Un fost prefect a folosit în campanie 700.000 euro primiţi pentru a emite un act

 
Fostul prefect de Buzău Cristinel Bîgiu, trimis în judecată în dosarul în care fostul ministru de Interne Cristian David a fost acuzat că a luat mită 500.000 euro, a declarat procurorilor DNA că în campania electorală din 2008 a folosit 700.000 euro primiţi pentru a emite un titlu de proprietate. Cristinel Bîgiu a declarat în faţa anchetatorilor că Adrian Mladin, care i-ar fi dat mită 500.000 de euro fostului ministru de Interne Cristian David, i-a spus că dacă îl ajută să primească titlul de proprietate pentru un teren de 15 hectare va sprijini campania electorală a PNL
"Inculpatul Bîgiu Marian Cristinel a acceptat propunerea, iar în acest scop i l-a prezentat lui Mladin Adrian pe Doloiu Gheorghe (acesta urmând a se ocupa în continuare pentru perfectarea şi realizarea înţelegerii – remiterii sumei de bani). După câteva luni de zile a fost obţinut titlul de proprietate, iar o parte din teren a fost trecut pe numele lui Doloiu Gheorghe. La momentul vânzării efectuate de Mladin Adrian, o parte din bani (circa 900.000 euro) au fost încasaţi de Doloiu Gheorghe. Ulterior, la inceputul anului 2008, Doloiu Gheorghe i-a remis în numerar lui Bîgiu Marian Cristinel aproximativ 700.000 euro", se precizează în rechizitoriul DNA.
Conform anchetatorilor, Bîgiu a declarat că suma de bani primită a fost folosită în campania electorală din 2008.
Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Cristian Davin, fost ministru al Internelor şi Reformei Administrative în perioada 5 aprilie 2007 - 22 decembrie 2008, pentru luare de mită, şi pe Marian-Cristinel Bîgiu, prefect al judeţului Buzău, la data comiterii faptei, pentru spălarea banilor. Cauza va fi judecată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DNA Marian Bîgiu, preşedintelesuspendat al CJ Buzău, trimis în judecată pentru luare de mită

02 Feb 2015 1878

Mediafax Firma de la care ar fi provenit mita luată de Cristinel Bîgiu este din Călăraşi

07 Dec 2014 1775