Un jandarm și mai mulți lucrători ai IPJ Timiș, trimiși în judecată. Ce spun procurorii

Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpați, aflați în stare de arest la domiciliu:

- GAVRILĂ ALEXANDRU-EUGEN (subofiţer jandarm în cadrul unei unități militare din Timișoara), sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 2 teza II C. pen.,. şi a unei infracțiuni de vătămare corporală, prev. de art. 194 alin. 1 lit. e  C. pen.,
- ŢICU DARIN și NECULA MARIUS-GELU (lucrători în cadrul IPJ Timiș), sub aspectul comiterii a câte două infracțiuni de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 2 teza II C. pen., a câte unei infracțiuni de vătămare corporală, prev. de art. 194 alin. 1 lit. a şi e C. pen., şi a câte unei infracțiuni de vătămare corporală, prev. de art. 194 alin. 1 lit. e  C. pen., și  
- GRUBER ALEXANDRU (lucrător în cadrul IPJ Timiș), sub aspectul comiterii a două infracțiuni de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 2 teza II C. pen., și a unei infracțiuni de vătămare corporală, prev. de art. 194 alin. 1 lit. a şi e C .pen.

În rechizitoriul întocmit în cauză procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
           
În cursul zilei de 22 noiembrie 2017, pe raza localităţilor Urseni - Moşniţa Nouă din judeţul Timiş, în timpul unei operațiuni de prindere a unui urmărit general, un autoturism în legătură cu care exista suspiciunea că ar fi utilizat de acesta a fost oprit în trafic de către dispozitivele angrenate în misiune. După somațiile verbale ale polițiștilor, cele două persoane ce se aflau în mașină – nefiind nici una urmăritul general, au fost imobilizate de polițiști, ulterior asupra lor exercitându-se acțiuni violente de către cei patru inculpați.

În mod concret, una dintre victime a fost lovită cu putere în mod repetat cu piciorul, de către inculpatul Gavrilă Alexandru Eugen, în timp ce era imobilizată.

Totodată, inculpatul Ţicu Darin a imobilizat una dintre persoanele vătămate şi apoi a lovit-o repetat cu pumnul, precum și cu un baston metalic, iar pe cealaltă victimă, care era deja  imobilizată prin încătuşare cu mâinile la spate și fusese deja lovită de alţi inculpaţi, a proiectat-o pe asfalt.
De asemenea, inculpatul Necula Marius a lovit în mod repetat cu picioarele una dintre persoanele vătămate în timp ce aceasta era întinsă pe sol şi imobilizată, iar ulterior a ridicat victima şi a proiectat-o violent cu faţa de asfalt. Față de cea de-a doua persoană vătămată, inculpatul Necula Marius a aplicat lovituri dure și repetate cu picioarele, în zona mediană şi superioară, în timpul procedurii de imobilizare la sol, dar şi cu pumnul în zona feţei.

La violențele exercitate asupra șoferului și pasagerului din autoturismul oprit a participat și inculpatul Gruber Alexandru, care a lovit cu pumnii şi cu un baston telescopic o persoană vătămată. Inculpatul Gruber Alexandru a lovit cu bastonul telescopic, în zona membrelor inferioare, și a doua persoană vătămată, în timp ce aceasta era întinsă pe sol şi imobilizată de un alt inculpat.

             
Ulterior comiterii actelor de violență de către cei patru inculpați, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, persoanele imobilizate au fost conduse la o secție de poliţie din Timişoara pentru a fi audiate. Pe fondul agravării stării de sănătate, cele două victime au fost internate la spital, fiind supuse intervenţiilor chirurgicale de urgenţă.
           

Potrivit evaluărilor medico-legale efectuate, cele două victime au suferit leziuni traumatice produse prin lovire cu şi/sau de corpuri dure ce au necesitat 40 de zile de îngrijiri medicale și le-au pus viaţa în primejdie, una suferind şi pierderea unui organ (splina).
           
Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Timiș.

”Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, menționează procurorii.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Crimă înfiorătoare la Timișoara! Un bărbat și-a lovit fosta soție cu un sucitor după care i-a dat foc

02 Oct 2023 907

Medic primar chirurg trimis în judecată! Ce acuzații i se aduc

18 Sep 2023 865

Bărbatul care a ucis doi bătrâni în propria lor locuinţă la Timișoara, prins de polițiști

30 Jun 2023 850

Cameră preliminară Tribunalul Constanța a stabilit ziua pronunțării în dosarul fostului șef al AVAS

21 May 2021 1586

Ioan Lucian Mureșan, fost șef AVAS, trimis în judecată de DNA Constanța! Azi, primul termen

24 Feb 2021 1691

Patronul firmei de deratizare din Timişoara, eliberat din arest preventiv. Ce măsură au luat magistrații

18 Dec 2019 1303

Bărbatul suspectat că a ucis un polițist din Timiș a murit în camera de arest de la Penitenciarul Timișoara. Ce s-a întâmplat

10 Jun 2019 2612

Decrete semnate de președintele României Klaus Iohannis. Sunt vizați doi procurori și un judecător

26 Jan 2018 2330

Doi polițiști din Timișoara sunt suspecţi de luare de mită şi complicitate la luare de mită

14 Oct 2015 1810

A stat în închisoare 283 de zile degeaba, căci procurorii nu i-au dovedit vinovăţia

11 Jun 2015 1827

Scene de coşmar la Palatul de Justiţie din Constanţa Infarct în sala de judecată! (galerie foto)

28 Jan 2015 2203

Un titular al Stelei, citat intr-un dosar de prostitutie

15 Jan 2015 2089

Echipa de fotbal din Năvodari a aflat în ce eşalon va juca Săgeata se reuneşte pe 16 iulie

11 Jul 2014 1979