Un nou caz de corupție în familia Bercea Fratele lui Bercea Mondial ar fi dat mită pentru a obține o sentință favorabilă

Avocatul lui Vasile Anghel, fratele lui Bercea Mondial, a fost reținut de procurorii DNA după ce a fost prins în flagrant luând mită pentru influențarea justiției, transmite B1 Tv.

Potrivit expressmagazin, fratele lui Bercea Mondial, Amar Generalu’, ar fi oferit 10.000 de euro unui avocat pentru a obtine de la magistrați o sentință favorabilă.

Ulterior pronuntarii deciziei judecatorilor, fratele lui Bercea Mondial ar fi trebuit sa mai plătească încă 10.000 de euro. Cu toate acestea, Vasile Anghel alias Amar Generalu’ nu mai efectuat restul platii, denuntandu-l pe avocat la DNA pentru trafic de influenta.

Amintim că ieri procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Craiova au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o durată de 24 ore (începând de la data de 26.06.2014, ora 17:30, până la data de 27.06.2014, ora 17:30) a inculpatului MITRACHE ION BOGDAN, avocat în cadrul Baroului Vâlcea, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

Din ordonanța de reținere întocmită de procurori a rezultat că există probe şi indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

A pretins suma de 20.000 de euro pentru a interveni la judecătorii din cadrul Curții de Apel Craiova

În cursul anului 2014, avocatul Mitrache Ion Bogdan din cadrul Baroului Vâlcea, i-a pretins unui denunţător suma de 20.000 euro susținând că va interveni prin intermediul fratelui său, magistrat judecător, la judecătorii din cadrul Curții de Apel Craiova, învestiți cu soluționarea unui dosar, în scopul pronunțării unei hotărâri judecătorești favorabile denunțătorului, fiului acestuia și concubinei acestuia din urmă.
În data de 22.06.2014, Mitrache Ion Bogdan a primit de la martorul denunțător suma de 1.000 euro din totalul sumei pretinse, cei doi convenind ca diferența să-i fie remisă în perioada următoare, în mai multe tranșe: suma de 9.000 euro în câteva zile, 4.000 euro la momentul pronunţării hotărârii judecătoreşti şi 6.000 euro în perioada imediat următoare pronunţării hotărârii.

În data de 26 iunie 2014, avocatul Mitrache Ion Bogdan a primit de la denunțător suma de 9.000 euro, în scopul mai sus menționat, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.


Din actele cauzei rezultă că măsura reţinerii este necesară, având în vedere, pe lângă alte aspecte, și faptul că inculpatul a mai fost cercetat tot sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă în alt dosar, (vezi comunicat nr. 576/VIII/3 din 12 mai 2014), în care a recunoscut faptul că a pretins şi primit, în mod similar, suma de 29.000 euro, încheind cu parchetul acordul de recunoaştere a vinovăţiei din data de 30 mai 2014, fiind sesizată, în acest sens, Curtea de Apel Craiova.
Deşi nu s-a pronunţat o hotărâre privind acest acord, inculpatul a perseverat în activitatea infracţională, săvârşind în acest interval de timp, o nouă infracţiune de corupţie – trafic de influenţă, care vizează tot corecta înfăptuire a actului de justiţie şi care aduce atingere prestigiului magistraţilor judecători din cadrul Curţii de Apel Craiova.


La data de 26 iunie 2014 lui Mitrache Ion Bogdan i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală de inculpat și acuzațiile, conformitate cu art. 309 din Codul de procedură penală.

Inculpatul urmează a fi prezentat, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, la Curtea de Apel Craiova.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Procurorii precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursă foto: b1 tv

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un nou membru al familiei Bercea Mondial, arestat de autorități

09 Jul 2014 1487