Un nou ciclu de operaţiuni aeromedicale Premierul Ponta şi Raed Arafat au inaugurat elicopterul SMURD la Constanţa (galerie foto)

Premierul Victor Ponta, secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Raed Arafat şi Cătălin Chiper, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne au lansat, ieri, pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, un nou ciclu de operaţiuni aeromedicale datorită faptului că, începând de ieri, judeţul Constanţa beneficiază de un elicopter SMURD. Este vorba despre un elicopter EC 135, echipat medical, ce va asigura transportul aeromedical de urgenţă, deservind zona litoralului, a Deltei Dunării, Autostrada Soarelui, dar şi judeţele din zona de Sud-Est a ţării.
Potrivit declaraţiilor lui Raed Arafat, este cel de-al şaselea elicopter SMURD inaugurat în ţară, în viitorul apropiat urmând ca zona de sud-est a Moldovei, dar şi zona de Nord-Vest a ţării să beneficieze fiecare de câte un elicopter de acest gen. Elicopterul inaugurat, ieri, la Constanţa, a intrat în operare imediat după ceremonie. Până la construirea unei baze aeriene, el va sta în curtea RAJA, a anunţat Arafat. Elicopterul SMURD este operat de două entităţi, şi anume Ministerul Sănătăţii şi Inspectoratul General de Aviaţie.

„SMURD lucrează la cele mai înalte standarde”

„E un proiect extrem de important, SMURD-ul e una din instituţiile care lucrează în România la cele mai înalte standarde europene şi mondiale”, a declarat primul ministru Victor Ponta, în contextul lansării ciclului de operaţiuni aeromedicale din Constanţa. El şi-a exprimat speranţa ca medicii de pe SMURD să fie cât mai puţin nevoiţi să intervină, precizând însă că rapiditatea intervenţiilor şi calificarea personalului vor salva vieţi.
La evenimentul de ieri au fost prezenţi şi senatorul Nicolae Moga şi deputatul Eduard Martin, şeful IPJ Constanţa, Constantin Dancu, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, Costică Cojoc, Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, doctorul Cătălin Grasa, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, şi Dănuţ Căpăţână, managerul Spitalului Judeţean. de la inaugurare au lipsit însă Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, şi Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

tomass

03 May, 2013 17:12

te maninca ca pe zambilica

Articole asemanatoare

Teatrul de Stat Constanța readuce, după 50 de ani, spectacolul „Casa Bernardei Alba”, pe scena pontică

18 Apr 2024 518

Caravana Shakespeare face popas și la Constanța

14 Apr 2024 563

Caravana Shakespeare vine la Tulcea

14 Apr 2024 447

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa Tenorii Alin Stoica, Ştefan von Korch şi Vlad Miriţă concertează în turneul „3 voci magnifice”

10 Apr 2024 554

Baschet CSM Constanța, înfrângere în prima partidă cu vicecampioana CSM CSU Oradea. Joi, cele două echipe se duelează din nou

10 Apr 2024 431

Baschetbaliștii de la CSM Constanța au învins CSM Corona Brașov și se pregătesc de play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

06 Apr 2024 780

Spectacol în premieră, la Teatrul Jean Bart din Tulcea - „Scrisoarea unei necunoscute”, de Stefan Zweig

04 Apr 2024 626

Procurorul general îi solicită preşedintelui Iohannis aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Iliescu în dosarul Mineriadei din iunie 1990

03 Apr 2024 717

Premieră pentru justiția din Dobrogea! Curtea de Apel Constanța analizează mâine cererea de strămutare a dosarului tragediei de la 2 Mai!

31 Mar 2024 851

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 915

Camera Deputaților a numit 10 membri în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii

28 Mar 2024 485

Loteria Română a lansat o platformă prin care pot fi achiziționate bilete la cele mai cunoscute jocuri

25 Mar 2024 885

Centrul pentru incluziune socială a romilor, reactivat la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Mar 2024 1135

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 822

CSM Constanța Baschetbalistele, o nouă mare performanță. Au cucerit Cupa României! „Un succes istoric“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Mar 2024 1396