Stiri calde

Un nou exerciţiu de alarmare a populaţiei va avea loc la Constanţa. Autorităţile ne recomandă să nu intrăm în panică

IGSU va desfășura lunar exerciții pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă

În toate județele țarii vor avea loc exerciții pentru verificarea funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în vederea centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale.

Începând cu luna august a anului trecut, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 - 11.00, vor fi acționate sirenele de alarmare publică existente la nivel național.
 
În data de 07.03.2018 sirenele vor suna în localitățile județelor Tulcea şi Constanţa.
 
Potrivit ISU Delta, înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația prin intermediul sirenelor electrice și electronice au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.
 
SEMNIFICAȚIA SEMNALELOR DE ALARMARE ACUSTICE A POPULAȚIEI
 
Semnalele de alarmare acustice a populației, instituțiilor publice si operatorilor economici sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană si încetarea alarmei.
 Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepția sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.
 a) Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu
 pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele.
 b) Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.
 c) Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele.
 d) Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 1 minut.
          
Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care pompierii asigură cetățenii că astfel de exerciții sunt necesare și benefice.
          
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alertă la ISU Dobrogea. Un incendiu a izbucnit în localitatea Limanu, județul Constanța

16 Jan 2019 1327

UPDATE. Alertă pe Dunăre, în zona Cernavodă. O persoană a căzut de pe o barjă în apă. Pompierii, chemați în ajutor

16 Jan 2019 583

Alertă la ISU Dobrogea. Un incendiu a izbucnit în județul Constanța. Intervin pompierii

13 Jan 2019 1287

De la cine a cumpărat Consiliul Judeţean autoturisme? Licitaţia pentru ISU a fost anulată (document)

12 Jan 2019 238

Alertă la ISU Dobrogea. Un incendiu a izbucnit în Constanța pe bulevardul Aurel Vlaicu în apropierea Universității Ovidius

11 Jan 2019 558

Alertă la ISU Dobrogea. Un incendiu a izbucnit în localitatea Cumpăna. Pompierii, chemați în ajutor (galerie foto+video)

10 Jan 2019 2014

Pompierii chemaţi în ajutor, la un incendiu în judeţul Constanţa

09 Jan 2019 494

UPDATE. A luat foc S-a sunat alarma la pompierii de la ISU Dobrogea Constanţa

09 Jan 2019 1846

Alertă la ISU Dobrogea. Un incendiu a izbucnit la Năvodari. Pompierii, chemați în ajutor

08 Jan 2019 259

Incendiu lângă Autogara Constanţa. Intervenţie de urgenţă a pompierilor. Imobilele, din zonă, sunt lipite unul de altul

08 Jan 2019 3442

Alertă la ISU Dobrogea! Asigurare măsuri PSI în Năvodari, județul Constanța

07 Jan 2019 276

UPDATE. Intervenție de urgență la Ovidiu. Două persoane aflate într-o casă în construcție, intoxicate. În ce stare sunt victimele (video)

07 Jan 2019 978

Incendiu în județul Constanța. Pompierii ISU Dobrogea chemați să intervină în localitatea Corbu de Jos. O victimă

07 Jan 2019 282

UPDATE. O autospecială de deszăpezire a luat foc pe Autostrada A2. Intervenţie a pompierilor de la ISU Constanţa

07 Jan 2019 849

S-a dat alarmă la pompieri! Intervenţie de urgenţă la Hârşova

06 Jan 2019 1288