Stiri calde

Un nou exerciţiu de alarmare a populaţiei va avea loc la Constanţa. Autorităţile ne recomandă să nu intrăm în panică

IGSU va desfășura lunar exerciții pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă

În toate județele țarii vor avea loc exerciții pentru verificarea funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în vederea centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale.

Începând cu luna august a anului trecut, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 - 11.00, vor fi acționate sirenele de alarmare publică existente la nivel național.
 
În data de 07.03.2018 sirenele vor suna în localitățile județelor Tulcea şi Constanţa.
 
Potrivit ISU Delta, înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația prin intermediul sirenelor electrice și electronice au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.
 
SEMNIFICAȚIA SEMNALELOR DE ALARMARE ACUSTICE A POPULAȚIEI
 
Semnalele de alarmare acustice a populației, instituțiilor publice si operatorilor economici sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană si încetarea alarmei.
 Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepția sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.
 a) Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu
 pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele.
 b) Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.
 c) Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele.
 d) Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 1 minut.
          
Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care pompierii asigură cetățenii că astfel de exerciții sunt necesare și benefice.
          
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Accident rutier pe strada Pasajului din Tuzla, județul Constanța. O victimă. Cadrele medicale, chemate în ajutor

18 Apr 2019 571

Accident rutier pe DN39E Constanța-Cumpăna. Două autovehicule implicate. O victimă

18 Apr 2019 1557

UPDATE. Accident rutier în stațiunea Mamaia, zona Pasarelei de la Perla. O mașină s-a răsturnat (galerie foto+video)

17 Apr 2019 2678

Accident rutier la 23 August, județul Constanța. Un motociclist, implicat. Cadrele medicale, chemate în ajutor

16 Apr 2019 1279

Jurământ militar la ISU Dobrogea. Cine sunt noii ofițeri numiți în funcție (galerie foto)

16 Apr 2019 390

Incendiu pe Autostrada Soarelui, sensul Constanța-București. Pompierii ISU Dobrogea, chemați în ajutor

15 Apr 2019 376

UPDATE. Imagini de la eveniment Accident rutier, cu o persoană încarcerată, la Anda din municipiul Constanța (galerie foto+video)

15 Apr 2019 4315

LIVE-VIDEO Imagini de la eveniment. Accident rutier pe podul de la Ovidiu, județul Constanța. Un autoturism s-a răsturnat. O victimă încarcerată (galerie foto+video)

14 Apr 2019 9944

Intervenție de urgență a pompierilor ISU Dobrogea. Au fost chemați să intervină pe Aleea Zmeurei din Constanța

14 Apr 2019 865

Pompierii au fost solicitaţi în Mangalia. O persoană a avut nevoie de ajutor

14 Apr 2019 898

Incendiu în Mangalia. În una din cele mai aglomerate zone ale municipiului

13 Apr 2019 2622

UPDATE. Alertă la ISU Dobrogea. Pompierii chemați să intervină la Ovidiu, județul Constanța, pe Canalul Poarta Albă Midia Năvodari (galerie foto)

10 Apr 2019 472

UPDATE. Imagini de la eveniment. Intervenție de urgență la intrare în Satul de Vacanță, pe lacul Tăbăcărie. Pompierii chemați în ajutor. Ce s-a întâmplat (galerie foto+video)

10 Apr 2019 948

UPDATE. Imagini de la eveniment. Accident rutier pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din Constanța. Două autoturisme implicate. O victimă (galerie foto+video)

10 Apr 2019 2994

UPDATE. Imagini de la eveniment. Accident rutier la intersecția bulevardului Tomis cu strada Soveja din Constanța. Un motociclist implicat (galerie foto)

09 Apr 2019 1776