Un nou impuls pentru mediul de afaceri româno-ungar în scopul creşterii traficului de mărfuri prin Portul Constanţa

CN „Administratia Porturilor Maritime” SA Constanţa, cu sprijinul companiilor Comvex, Umex, United Shipping Agency şi Romcargo Maritim, au organizat, astăzi, la Budapesta, în sala de conferinţe a hotelului Saint George Residence, evenimentul „Romanian – Hungarian Bulk Cargo&Logistics”.Evenimentul a reunit, alături de companii din Portul Constanţa, pe cei mai importanţi jucători de pe piaţa transporturilor din Ungaria, din domeniul logistic, organizaţii profesionale şi autorităţi din acest sector.

CN APM SA Constanţa, prin acest eveniment, a intenţionat să sprijine un parteneriat reciproc avantajos între firmele care îşi desfăşoară activitatea în domeniul portuar şi companiile din domenii asociate din Ungaria, cu scopul clar de a intensifica fluxul de mărfuri.George Gabriel Vişan, director comercial al CN APM SA, a declarat în deschiderea evenimentului că Portul Constanţa are o prezenţă constantă pe piaţa maghiară a transporturilor, traficul de mărfuri crescând de la an la an. „Din 2008, volumul de mărfuri tranzitat prin Portul Constanţa având ca origine/destinaţie Ungaria a depăşit 20 milioane tone. Potenţialul este însă mult mai mare. De aceea suntem aici, să identificăm căi de a atinge acest potenţial, să vă aflăm opiniile legate de posibilităţile de creştere a traficului de mărfuri între Ungaria şi Portul Constanţa”, a spus George Gabriel Vişan.

Valeriu Nicolae Ionescu, directorul general al CN APM SA Constanţa, a declarat că Portul Constanţa a construit de-a lungul anilor relaţii solide cu ţările din hinterlandul său, Ungaria având  însă o poziţie consolidată fiind ca ţară vecină un partener economic solid pentru Romania.
„Din datele de trafic înregistrate pe relaţia  Ungaria, cerealele reprezintă cel mai important tip de marfă. Tranzitând Portul Constanţa, cerealele din Ungaria ajung în Egipt, Japonia, Grecia, Cipru, Israel, Turcia, Liban, Tunisia, Arabia Saudită, Iordania. Combustibilii minerali solizi, vin din China, SUA sau Canada, prin Portul Constanţa, spre Ungaria. Deşi destinaţiile sunt diversificate, cantităţile de mărfuri care tranzitează şi sunt operate în Portul Constanţa sunt departe de potenţial”, consideră Valeriu Nicolae Ionescu.  

Ambasadorul României la Budapesta, Alexandru Victor Micula, a participat la sesiunile de contacte de business  între firmele din Portul Constanţa şi cele din Ungaria, fiind interesat de demersurile pe care le poate iniţia pentru a sprijini dezvoltarea şi consolidarea afacerilor dintre cele două ţări.


În cadrul acestui eveniment s-a semnat un Protocol de Colaborare între Portul Constanţa şi Portul Baja din Ungaria, de către directorul general al CN APM SA Constanţa, Valeriu Nicolae Ionescu, şi directorul Portului Baja, Nagy Laszlo.

Protocolul parafează colaborarea dintre cele două părţi semnatare, cu scopul creşterii fluxului de mărfuri dintre cele două porturi, schimbul permanent de informaţii despre serviciile şi oportunităţile oferite de portul Constanţa şi portul dunarean Baja, legislaţie, reglementări naţionale în domeniul transporturilor, identificarea posibilităţilor de acordare de facilităţi reciproce, după criterii stabilite de comun acord. Protocolul semnat la Budapesta va sta la baza unor initiaţive viitoare care să conducă la înfrăţirea dintre cele două porturi.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce firmă a semnat cu CN „Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța. Despre ce este vorba (document)

24 Jul 2021 867

Lucrări de modernizare și extindere a rețelelor de apă în incinta CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța

16 Jul 2021 1818

Ședință AGA la CN Administrația Porturilor Maritime Constanța. Se face un schimb de terenuri cu Ministerul Finanțelor

14 Jul 2021 414

CN „Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța a cumpărat servicii de furnizare și montare amortizori de acostare. Detalii din contract (document)

12 Jul 2021 1704

CN Administrația Porturilor Maritime Constanța caută stație de transfer și de sortare a deșeurilor reciclabile

12 Jul 2021 556

CN APM Constanța, contract de servicii cu o firmă din Capitală. Detalii (document)

09 Jul 2021 1577

Staţii de lucru tip desktop şi portabile, achiziţionate de CN APM Constanţa

11 Jun 2021 1967

O firmă din București a bătut palma cu CN APM Constanța pentru verificarea sistemului de alarmare

09 Jun 2021 1838

CN „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa a încheiat un contract pentru repararea navelor. Ce firmă va presta serviciile

22 May 2021 2518

Studiu de fezabilitate O societate din București, contract cu CN APM Constanţa

18 May 2021 2225

Investiție în Portul Constanța. APM a dat undă verde pentru edificarea infrastructurii pentru acostare nave tehnice

18 May 2021 880

CN „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa a semnat un contract cu o firmă din Ploiești. Despre ce este vorba

13 May 2021 2122

CN APM Constanţa cumpără beton pentru întreținerea infrastructurii portuare

06 May 2021 2220

CN „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, contract cu o firmă din București. Ce se întâmplă la Dana 99

02 Apr 2021 2706

CN APM Constanța cumpără servicii de mentenanță hard și soft

28 Mar 2021 886